Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

De Universiteit Leiden leidt bijna 27.000 studenten op, afkomstig uit 115 landen. Goed onderwijs is voor de Universiteit Leiden een belangrijke dagelijkse opdracht.

Het beste uit jezelf

We stimuleren onze bachelor- en masterstudenten om het beste uit zichzelf te halen via het Leids studiesysteem en het bindend studieadvies. Ons onderwijs in een steeds meer internationale omgeving wordt geïnspireerd en gevoed door wetenschappelijk onderzoek. Studenten worden uitgedaagd een actieve rol te spelen als mede-onderzoeker. Elk jaar krijgen zo’n 7.000 studenten hun diploma. 

Talent 

De universiteit stelt alles in het werk om haar studenten en medewerkers een stimulerende academische werk- en leeromgeving te bieden. Zij vormt een open gemeenschap waarin iedereen die wil bijdragen en het beste uit zichzelf wil halen, welkom is. Extra getalenteerde en gemotiveerde studenten hebben ruime mogelijkheden om hun programma te verdiepen of te verbreden in het honoursonderwijs dat de Honours Academy verzorgt. 

Een leven lang leren

Iedereen kan studeren aan de Leidse universiteit, een leven lang. Als bachelor- of masterstudent, in Leiden of in Den Haag,  van achter de eigen computer thuis op de bank (gratis) online onderwijs volgend, in Massive Open Online Courses (MOOCs). En ook in deeltijd, als cursist van speciale (avond)colleges zoals HOVO of Studium Generale, of met speciale cursussen voor professionele scholing tijdens de loopbaan.