Universiteit Leiden

nl en

Archeologie

Aan de Leidse Faculteit der Archeologie bestudeert u archeologie in de breedste zin van het woord. Of het nu gaat om de archeologie van een bepaald werelddeel, erfgoed, globalisering of de laatste technologische archeologische ontwikkelingen, u vindt het hier allemaal.

Studeren aan de Faculteit der Archeologie

De Faculteit der Archeologie staat in de top 10 van de beste archeologische opleidings- en onderzoeksinstituten van de wereld.
Het onderwijs van de faculteit is nauw verweven met het onderzoek, en de docenten betrekken hun studenten daar direct bij. Dat maakt een collegereeks aan onze faculteit extra aantrekkelijk: u hoort niet alleen in de collegebanken over het lopende onderzoek, u maakt er ook deel van uit.

Een groot deel van de studenten en docenten van de Faculteit der Archeologie komt uit het buitenland. Alle colleges worden dan ook in het Engels gedoceerd. Loopt u hier college, dan bent u meteen deel van een bijzondere, internationale gemeenschap.

Hoe werkt Contractonderwijs?

Bij Contractonderwijs schuift u aan bij een reguliere collegereeks (vak/cursus). U volgt de colleges, doet de bijbehorende opdrachten en na afloop legt u samen met de reguliere studenten tentamen af.
Behaalde resultaten kunnen gebruikt worden als vrijstelling wanneer u besluit de volledige studie alsnog te gaan doen.
U schrijft zich dus niet in voor een hele studie, maar slechts voor een klein onderdeel daarvan (een vak, module, practicum), zodat u niet meteen aan een meerjarig programma vastzit.

Voor wie is deze vorm geschikt?

  • U wilt zien of de studie u ligt: snuffelen aan de studie zonder verdere verplichtingen.
  • U wilt een bepaald vak volgen in het kader van bij- of nascholing, of specifieke interesse.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.