Universiteit Leiden

nl en

Studentenverenigingen

Is Den Haag helemaal nieuw voor je? Dan is het misschien een goed idee om lid te worden van een studentenvereniging. Zo leer je snel veel mensen kennen en bouw je een netwerk op dat ook na je afstuderen van pas komt.

Studentenverenigingen: meer dan gezelligheid

Misschien denk je bij een studentenvereniging vooral aan feesten met je vrienden. Natuurlijk is er veel ruimte voor gezelligheid, maar lid worden van een vereniging houdt veel meer in dan dat. Zo is een studentenvereniging hét middel om je snel thuis te voelen in Den Haag doordat je razendsnel veel mensen leert kennen en nieuwe vrienden maakt. Daarnaast organiseren deze verenigingen regelmatig congressen en seminars met deelname van het bedrijfsleven.

Haagse studentenverenigingen

Als groeiende studentenstad telt Den Haag steeds meer studentenverenigingen. Heb je geen idee welke vereniging bij jou past? Loop dan tijdens de introductieweek The HOP bij de verschillende studentenverenigingen naar binnen, praat met leden en bezoek de feesten. Of bekijk ze alvast online. Zo krijg je een stuk beter beeld.

Naast studentenverenigingen bestaan er ook talloze studieverenigingen. Deze verenigingen brengen studenten van dezelfde studie samen en organiseren allerlei studiegerelateerde activiteiten, zoals studiereizen en lezingen. Ook geven ze regelmatig borrels en feesten. Erg handig en gezellig dus. 

  • BASIS (International Studies) 
  • Fortuna (Liberal Arts and Sciences: Global Affairs) 
  • B.I.L. (Bestuurskunde) 
  • SPIL (International Relations and Organisations)
  • IRSA (Master International Relations and Diplomacy)
  • Custodia (Bachelor Security Studies en Master Crisis and Security Management)
  • GOSSA (Master Governance of Sustainability)

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.