Universiteit Leiden

nl en

De meestgestelde vragen

Heeft u een vraag over ons opleidingsaanbod? Dat kan! Zie hieronder de meestgestelde vragen.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@ula.leidenuniv.nl. Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen te reageren. 

Algemeen

Zowel in het voorjaar als het najaar wordt de Universiteit Leiden Academy Week georganiseerd. Tijdens deze week kunt u webinars of workshops bijwonen om kennis te maken met de docent(en), een introductie over de opleidingen te krijgen en om al uw vragen te stellen. Houd de website in de gaten voor de volgende editie van de Universiteit Leiden Academy Week. Heeft u liever dat wij u hiervan op de hoogte brengen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Over de opleidingen

Wij bieden opleidingen voor professionals aan in de volgende domeinen: 

Onze opleidingen op locatie worden voornamelijk aangeboden in Leiden en Den Haag. Daarnaast biedt de Universiteit Leiden ook opleidin aan.  

Afhankelijk van de opleiding die u heeft gekozen is de voertaal Nederlands ofwel Engels. Dit staat aangegeven op de opleidingspagina van de desbetreffende cursus. Ga naar het overzicht van alle opleidingen om naar de juiste opleidingspagina te navigeren, of ga direct naar een overzicht van alle Nederlandstalige cursussen of alle Engelstalige cursussen.

Ja. Deze kunt u vinden door te filteren op ‘online’ op de overzichtspagina met alle opleidingen. Klik hier om alle online opleidingen en cursussen te bekijken.

Afhankelijk van de opleiding die u heeft gekozen ontvangt u een certificaat van deelname, een geaccrediteerd deelcertificaat, of een geaccrediteerd diploma. Indien u graag wilt weten vooraf welk document u ontvang dan kunt u dit terugvinden op de opleidingspagina. Via het overzicht van alle opleidingen vindt u de juiste opleidingspagina.

Aanmelden

U kunt u inschrijven voor een opleiding via de opleidingspagina. Op deze pagina vindt u alle informatie over het programma en indien nodig de contactgegevens van de opleidingscoördinator. Via het overzicht van alle opleidingen vindt u de juiste opleidingspagina.

Meer informatie over de betalingsmogelijkheden voor de door u gekozen opleiding kunt u vinden op de opleidingspagina. Op deze pagina vindt u alle informatie over het programma en indien nodig de contactgegevens van de opleidingscoördinator. Via het overzicht van alle opleidingen vindt u de juiste opleidingspagina.

Vooropleiding

Het onderwijsaanbod van Universiteit Leiden Academy staat open voor iedereen. Het is dus niet nodig om alumnus te zijn van Universiteit Leiden.

Afhankelijk van de opleiding die u heeft gekozen zijn er vereisten met betrekking tot vooropleiding. Voor veel opleidingen en cursussen geldt dat universitair denkvermogen en enige werkervaring wordt verwacht. Om erachter te komen of er toelatingseisen worden gesteld kunt u dit terugvinden op de desbetreffende opleidingspagina. Via het overzicht van alle opleidingen vindt u de juiste opleidingspagina.

Werkend leren

Het Dual PhD Centre van de Universiteit Leiden biedt professionals de mogelijkheid om deels tijdens hun werk promotieonderzoek te doen, met focus op een thema uit de beroepspraktijk. Dit traject biedt voordelen voor de kandidaat, werkgever en universiteit: verdere professionele ontwikkeling, toegang tot actuele wetenschappelijke kennis en samenwerking met zeer gemotiveerde onderzoekers. Klik hier voor meer informatie over het duaal promotieprogramma.

Het onderwijsaanbod voor professionals van Universiteit Leiden Academy is speciaal ontwikkeld voor de werkende professional. Het aanbod is zeer divers, van kortlopende cursussen tot volledige masteropleidingen. Daardoor is de hoeveelheid tijd die bij- of nascholing vergt afhankelijk van de specifieke opleiding of cursus. Meer informatie over de duur van de door u gekozen opleiding of cursus kunt u vinden op de opleidingspagina. Op deze pagina vindt u alle informatie over het programma en indien nodig de contactgegevens van de opleidingscoördinator. Via het overzicht van alle opleidingen vindt u de juiste opleidingspagina.

Voor bedrijven en organsaties

Universiteit Leiden biedt ook opleidingen en trainingen op maat aan. Bij maatwerk wordt de inhoud van de opleiding geheel aangepast naar de behoefte van uw organisatie. Gezamenlijk gaan we kijken welke vraagstukken er zijn binnen de organisatie en stellen we een plan op om onderwijs op maat te bieden, waarin wetenschap gecombineerd wordt met de praktijk. Geïnteresseerd of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via de e-mail: info@ula.leidenuniv.nl.

Voor een bedrijf of organisatie is het van belang dat de kennis binnen de organisatie up-to-date blijft. Universiteit Leiden Academy brengt de wetenschap en het werkveld bij elkaar door opleidingen aan te bieden voor professionals en hen de nieuwste ontwikkelingen en inzichten bij te brengen van het betreffende vakgebied. Ook kan het zijn dat bepaalde vraagstukken of uitdagingen van binnen de organisatie worden besproken met medestudenten en docenten, waarbij afspraken gemaakt worden over de vertrouwelijkheid van de informatie. Daarnaast kan bij- en nascholing ervoor zorgen dat werknemers zich blijven uitdagen en ontwikkelen door zich te verdiepen in een bepaald onderwerp of bestaande kennis verbreden. 

Overig

De privacyverklaring van de universiteit vindt u op deze pagina

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.