Universiteit Leiden

nl en

Hoe helpt de universiteit je verder?

Onze voorlichtingsactiviteiten kunnen je helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Gedurende het hele jaar kun je op verschillende manieren kennismaken met de Universiteit Leiden, onze bacheloropleidingen en studeren in Leiden en Den Haag.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Hoe moet je kiezen en waar moet je op letten? Lees alle studiekeuzetips en doe de tests om jezelf beter te leren kennen. Wil jij weten welke studierichtingen er allemaal zijn? Of weet je wel waar je interesse ligt, maar weet je nog niet welke opleidingen daarbij passen? Bekijk dan de vergelijkingspresentaties en de voorlichtingspresentaties van al onze bacheloropleidingen. Zo kun je een selectie maken van de studies waar jij nog meer over te weten wilt komen en eventueel vragen over wilt stellen op de Open Dag.

Als je eenmaal een lijst hebt van opleidingen die je leuk lijken, is het tijd om een bezoek te brengen aan de universiteit. Tijdens de Open Dag kom je meer te weten over Universiteit Leiden, onze bacheloropleidingen, de studentensteden Leiden en Den Haag, het studentenleven en nog veel meer. Bezoek de sessies van de opleiding die je interessant vindt, praat met studenten, stel je vragen aan docenten en proef de sfeer van de universiteit. 

Twijfel je tussen een aantal opleidingen of ben je bijna zeker van je studiekeuze? Maar wil je voor alle zekerheid toch nog een keer ‘echt’ colleges volgen bij een opleiding?

  • Op een Meeloopdag word je gekoppeld aan een student en loop je een dagje mee met een normale onderwijsdag.
  • Ontdek tijdens een Proefstudeerdag samen met andere scholieren hoe het is om te studeren bij een opleiding van jouw interesse. Je volgt colleges, werkgroepen en/of practica.
  • En wist je dat er ook online Proefstudeermodules zijn? Je gaat dan wanneer jij het wilt in je eigen tijd aan de slag met videocolleges die je online kunt volgen. 

Genoeg manieren dus om de opleiding van jouw interesse nog beter te leren kennen en zo een weloverwogen studiekeuze te maken.

Weet je het nu (bijna) zeker of zijn er nog laatste vragen? Onze studenten zijn altijd via de chat op onze website bereikbaar om jouw vragen te beantwoorden of gewoon in gesprek te gaan over de studie van jouw voorkeur. Ook kun je bij sommige opleidingen terecht voor een last minute vragenuurtje waar je online je vragen kunt stellen aan studieadviseurs en studenten en zijn er online webinars over praktische zaken die handig zijn om te weten voordat je je aanmeldt.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.