Universiteit Leiden

nl en

Studentenstad Den Haag

Den Haag is een echte studentenstad. Of je nu iets leuks wilt doen op het strand of in het centrum naar een museum wilt, Den Haag heeft het allemaal.

Feels Like Home: Den Haag

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Stad van vrede en recht

In Den Haag studeer je in het centrum van de Nederlandse politiek en het internationaal recht. Den Haag is de meest internationaal georiënteerde stad van het land. Het mooie van onze campus in Den Haag is de korte afstand tot de politici, de rechters en de organisaties die zich inzetten voor meer vrede, recht en veiligheid. Het maakt de stad tot de aangewezen plek om je te verdiepen in de grote uitdagingen van deze tijd.

Internationaal karakter

Een voordeel van een omgeving die zo internationaal georiënteerd is als Den Haag: je ontmoet mensen uit alle hoeken van de wereld. Je hebt veel profijt van dit netwerk als je later naar het buitenland gaat om te werken, studeren of stage te lopen. Je moet trouwens niet vreemd opkijken als de minister-president voorbijfietst. Den Haag is immers het centrum van de regering en de nationale politiek.

Centraal in de Randstad

Als derde stad van het land is Den Haag een stuk groter dan Leiden. Toch liggen de universiteitsgebouwen allemaal op loopafstand van elkaar in het centrum van Den Haag. Misschien woon je liever in Leiden en studeer je in Den Haag of andersom? Ook dat is geen probleem. Met de trein ben je in minder dan vijftien minuten van de ene stad zo naar de andere stad.

Haagse studie- en studentenverenigingen

Als groeiende studentenstad telt Den Haag steeds meer studentenverenigingen. Heb je geen idee welke vereniging bij jou past? Loop dan tijdens de HOP-week, de introductieweek, bij alle verenigingen naar binnen om kennis te maken met de leden. Wil je ook meer contact met studenten van jouw studie en vind je het leuk om studiegerelateerde activiteiten te ondernemen? Vergeet dan niet om lid te worden van de studievereniging van jouw opleiding.

Strand in je achtertuin

Zin om te bakken in de zon? Of lekker uitwaaien aan de kust? Met elf kilometer strand in je achtertuin heb je dat vakantiegevoel zo te pakken. En ’s zomers pik je hier de leukste strandfeesten mee.
Ontdek de stranden van Den Haag

Wereldattracties

Het Vredespaleis, het Mauritshuis, Paleis Noordeinde, het Binnenhof, Madurodam, de Pier: in je vrije tijd wordt het kiezen uit de vele attracties en bezienswaardigheden.
Ontdek de highlights in Den Haag

Uitgaan

Tentamen gehaald? Of gewoon zin in een feestje na een dag hard studeren? In Den Haag zijn er plekken zat waar je leuk uit kunt gaan. Ga bijvoorbeeld naar Millers of Danzig op het Plein, of neem je vrienden mee naar Paard van Troje, de poptempel bij de Grote Markt. En onthoud: donderdagavond is studentenavond.
Ontdek alles over uitgaan in Den Haag

Studeren, wonen, leven

Je wilt studeren. Jezelf ontwikkelen en nieuwe kansen creëren. In een stad die veel te bieden heeft en waar je je thuis kunt voelen. Dat kan allemaal in Den Haag. Waar je ook vandaan komt of wat je achtergrond ook is – in deze internationaal georiënteerde wereldstad aan zee zal je je horizon verbreden en nieuwe vrienden maken.
Ontdek alles (en meer) over studeren, wonen en leven in Den Haag

Emre Sener

student Bestuurskunde

Emre Sener

De studie heeft als groot voordeel, de prachtige locatie. Je studeert echt in de praktijk. Tijdens mijn wandeling van het station naar de faculteit kom ik soms Kamerleden en ministers tegen. Het geeft een goed gevoel om net als zij maatschappelijke vraagstukken te bestuderen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.