Universiteit Leiden

nl en

Studentenstad Den Haag

Den Haag is een snel groeiende studentenstad in Nederland en biedt studenten uit de hele wereld geweldige studie- en carrièremogelijkheden.

Stad van vrede en recht

In Den Haag zijn 7 bacheloropleidingen gevestigd zijn. Dit zijn voornamelijk studies die een politiek-bestuurlijke link hebben zoals Bestuurskunde en International Studies. Want waar kun je nou beter leren over cultuur, politiek en economie van een wereldregio dan in Den Haag als internationale stad van vrede en recht!

Internationaal karakter

In Den Haag kun je kiezen uit een breed aanbod van internationaal georiënteerde opleidingen en vind je er studenten uit alle windstreken van de wereld. Hierdoor verbreed je je blik op de wereld en heb je al snel een groot internationaal netwerk. Erg handig in een stad vol ambassades, multinationals en internationale gerechtshoven.

Centraal in de Randstad

Als derde stad van het land is Den Haag een stuk groter dan Leiden. Toch liggen de universiteitsgebouwen allemaal op loopafstand van elkaar in het centrum van Den Haag. Misschien woon je liever in Leiden en studeer je in Den Haag of andersom? Ook dat is geen probleem. Met de trein ben je in minder dan vijftien minuten van de ene stad zo naar de andere stad.

Nauwe relatie tussen onderwijs, zaken en politiek

Den Haag is het kloppende hart van de Nederlandse politiek. Hierdoor vind je in de Hofstad veel ministeries en overheidsinstellingen. Daarnaast zijn in Den Haag ook veel grote bedrijven gevestigd. Stagemogelijkheden zat dus. Daarnaast heb je bij de Haagse opleidingen de kans om gastcolleges te volgen van professionals uit de praktijk.

Strand in je achtertuin

Zin om te bakken in de zon? Of lekker uitwaaien aan de kust? Met elf kilometer strand in je achtertuin heb je dat vakantiegevoel zo te pakken. En ’s zomers pik je hier de leukste strandfeesten mee.
Ontdek de stranden van Den Haag

Wereldattracties

Het Vredespaleis, het Mauritshuis, Paleis Noordeinde, het Binnenhof, Madurodam, de Pier: in je vrije tijd wordt het kiezen uit de vele attracties en bezienswaardigheden.
Ontdek de highlights in Den Haag

Uitgaan

Tentamen gehaald? Of gewoon zin in een feestje na een dag hard studeren? In Den Haag zijn er plekken zat waar je leuk uit kunt gaan. Ga bijvoorbeeld naar Millers of Danzig op het Plein, of neem je vrienden mee naar Paard van Troje, de poptempel bij de Grote Markt. En onthoud: donderdagavond is studentenavond.
Ontdek alles over uitgaan in Den Haag

Studeren, wonen, leven

Je wilt studeren. Jezelf ontwikkelen en nieuwe kansen creëren. In een stad die veel te bieden heeft en waar je je thuis kunt voelen. Dat kan allemaal in Den Haag. Waar je ook vandaan komt of wat je achtergrond ook is – in deze internationaal georiënteerde wereldstad aan zee zal je je horizon verbreden en nieuwe vrienden maken.
Ontdek alles (en meer) over studeren, wonen en leven in Den Haag

Emre Sener

student Bestuurskunde

Emre Sener

De studie heeft als groot voordeel, de prachtige locatie. Je studeert echt in de praktijk. Tijdens mijn wandeling van het station naar de faculteit kom ik soms Kamerleden en ministers tegen. Het geeft een goed gevoel om net als zij maatschappelijke vraagstukken te bestuderen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.