Universiteit Leiden

nl en

Stap 3. Verdiepen 

Heb je een aantal opleidingen op het oog? Verdiep je hier dan verder in.

Verdiepen in masteropleidingen

  • Bekijk de inhoud van de programma’s in de (online) studiegidsen; 

  • Stel vragen aan studenten die al een masteropleiding volgen aan de Universiteit Leiden; 

  • Onderzoek de mogelijkheden op de arbeidsmarkt met bepaalde masteropleidingen. Bij elke masteropleiding vind je onder 'Na je studie' informatie over carrièreperspectieven;

  • Bekijk waar alumni van de opleiding werken – kijk ook op LinkedIn voor loopbaanpaden van mensen met een bepaalde masteropleiding; 

  • Neem contact op met alumni over de opleiding en over hun werk – dat kan gemakkelijk via het Mentornetwerk

Proefcolleges

Je kunt tijdens deze activiteit zelf ervaren hoe het is om een masteropleiding aan de Universiteit Leiden te volgen. Je krijgt een korte introductie over de opleiding, maar gaat vooral één of meerdere proefcolleges volgen. Natuurlijk staan onze studenten en docenten klaar om al je vragen te beantwoorden. Zo krijg je een goed beeld van de master én het onderwijs aan de universiteit. 
Bekijk onze agenda voor het actuele aanbod.

 

Meeloopdagen

Heb jij jouw keuze al bijna gemaakt en wil je een dag meelopen om te ervaren hoe het is om een masterstudent te zijn bij de opleiding van jouw keuze? Gedurende het jaar kun je bij veel masteropleidingen terecht voor meeloopdagen.
Bekijk onze agenda voor het actuele aanbod.

Master in het buitenland 

Je kunt er ook voor kiezen een volledige master of een deel van je Leidse master in het buitenland te volgen. Bij tweejarige (research-)masteropleidingen wordt het zelfs aangeraden, of is het verplicht, om een periode in het buitenland te studeren. Meer informatie daarover vind je onder 'Studeren in het buitenland'.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.