Universiteit Leiden

nl en

Stap 2. Oriënteren 

Er zijn veel verschillende manieren om je te oriënteren op een master.

1. Online orienteren

Op onze website kun je al onze masteropleidingen vinden. Per opleiding beschrijven we uitgebreid hoe het programma is opgebouwd en welke specialisaties je kunt doen. Je gaat op zoek naar passende masteropleidingen voor jou en kijkt welke opleidingen het beste aansluiten bij het door jou gemaakte profiel. Ook kun je vaak direct doorklikken naar de studiegids – waar je per vak de vakbeschrijving kunt vinden.

Wil je studeren aan een Nederlandse universiteit van wereldklasse? Met bijna 80 masteropleidingen vind je bij Universiteit Leiden vast een masteropleiding die bij je past.

Neem een kijkje bij alle Masteropleidingen van de Universiteit Leiden.

2. Voorlichtingsactiviteiten die jou helpen bij oriënteren

We organiseren diverse online en on-campus voorlichtingsactiviteiten gedurende het jaar.  Neem dus vooral deel aan één van de onderstaande voorlichtingsactiviteiten die jou helpen bij het oriënteren op een master.

Online Master's Open Days

In het najaar vinden de Online Master's Open Days plaats. Tijdens de Online Master's Open Days kun je live presentaties van de masteropleidingen bijwonen en direct je vragen stellen.

Online Master's Open Days

Master Talks: Opleidingsvideo's

Bij de Master Talks: Opleidingsvideo's kan je terecht voor video's van elke masteropleiding. Je kan hier een korte introductievideo bekijken per opleiding die je kort vertelt wat de masteropleiding inhoudt en na de Online Master's Open Days kan je hier de opnames terugkijken. Begin oktober zijn de introductievideos beschikbaar en is de link hier vindbaar.

Minorenmarkt

Studeer jij op dit moment aan de Universiteit Leiden en oriënteer jij je op een master? Bezoek dan ook de Online Minorenmarkt. Met een goed gekozen minor kun je al voorsorteren op een master.

Minoren

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.