Universiteit Leiden

nl en

Stap 2. Oriënteren 

Er zijn veel verschillende manieren om je te oriënteren op een master.

1. Online orienteren

Op onze website kun je al onze masteropleidingen vinden. Per opleiding beschrijven we uitgebreid hoe het programma is opgebouwd en welke specialisaties je kunt doen. Je gaat op zoek naar passende masteropleidingen voor jou en kijkt welke opleidingen het beste aansluiten bij het door jou gemaakte profiel. Ook kun je vaak direct doorklikken naar de studiegids – waar je per vak de vakbeschrijving kunt vinden.

Wil je studeren aan een Nederlandse universiteit van wereldklasse? Met bijna 80 masteropleidingen vind je bij Universiteit Leiden vast een masteropleiding die bij je past.

Neem een kijkje bij alle Masteropleidingen van de Universiteit Leiden.

2. Voorlichtingsactiviteiten die jou helpen bij oriënteren

We organiseren diverse online en on-campus voorlichtingsactiviteiten gedurende het jaar.  Neem dus vooral deel aan één van de onderstaande voorlichtingsactiviteiten die jou helpen bij het oriënteren op een master.

Master Talks: Introductiesvideo's

Bij de Master Talks: Introductievideo's kan je terecht voor korte kennismakingspresentaties van elke masteropleiding. Na het bekijken van een introductievideo weet jij beter welke masteropleiding bij jou past en ben je goed voorbereid voor een verdiepende activiteit tijdens een van onze voorlichtingsactiviteiten.

Master Talks Opleidingsvideos

Master Online Open Dagen

In het najaar vinden de Master Online Open Dagen plaats. Tijdens de Master Online Open Dagen kun je live presentaties van de masteropleidingen bijwonen en direct je vragen stellen.

Master Online Open Dagen

Master Open Dag

In het voorjaar vindt de Master Open Dag op locatie plaats. Tijdens de Master Open Dag op locatie kun je presentaties van de masteropleidingen bijwonen en direct je vragen stellen.

Master Open Dag

Minorenmarkt

Studeer jij op dit moment aan de Universiteit Leiden en oriënteer jij je op een master? Bezoek dan ook de Minorenmarkt. Met een goed gekozen minor kun je al voorsorteren op een master.

Minoren

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.