Universiteit Leiden

nl en

Studentenverenigingen

Is Leiden helemaal nieuw voor je? Dan is het misschien een goed idee om lid te worden van een van de vele Leidse studentenverenigingen. Zo leer je snel mensen kennen en bouw je een netwerk op dat ook na je afstuderen van pas komt.

Studentenverenigingen

Denk jij bij een studentenvereniging vooral aan feesten en bier drinken? Het lidmaatschap van een vereniging houdt veel meer in dan dat. Zo is een studentenvereniging hét middel om je snel thuis te voelen in Leiden doordat je razendsnel veel mensen leert kennen en nieuwe vrienden maakt. Daarnaast organiseren deze verenigingen regelmatig congressen en seminars met deelname van het bedrijfsleven. Tip: ga eens eten bij een studentenvereniging met eigen restaurant en neem letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken.

Kennismakingstour studentenverenigingen

Denk je erover na om naast je studie bij een studentenvereniging te gaan? In deze serie kijken we binnen bij verschillende verenigingen: van gezelligheid tot sport en cultuur. Ontdek welke bij jou past!

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Soorten studentenverenigingen

Leiden heeft studentenverenigingen in alle soorten en maten. Heb je geen idee welke vereniging bij jou zou passen? Loop dan tijdens de introductieweek EL CID bij verschillende verenigingen naar binnen, praat met leden en bezoek de feesten. Of bekijk ze alvast online. Zo krijg je een stuk beter beeld.

Kijk voor meer informatie over de Leidse studentenverenigingen op de website van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen

Studieverenigingen

Naast studentenverenigingen bestaan er ook talloze studieverenigingen. Deze verenigingen brengen studenten van dezelfde studie samen en organiseren allerlei studiegerelateerde activiteiten, zoals studiereizen en lezingen. Ook geven ze regelmatig borrels en feesten. Erg handig en gezellig dus.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.