Universiteit Leiden

nl en

Op kamers

Verhuis jij voor je masteropleiding naar Leiden? Als echte studentenstad telt Leiden vele soorten studentenhuizen: van kleine studentenhuizen tot grote verenigingshuizen en van studentenflats tot studio's. Maar een appartementje voor jezelf is natuurlijk ook mogelijk.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

DUWO

Lijkt het je leuk om tijdens je masteropleiding in een gezellig studentenhuis te wonen aan het Rapenburg? Dan is het verstandig om je zoektocht naar een geschikte kamer te starten bij DUWO. Met kamers in alle soorten en maten, in of vlakbij het centrum, is DUWO de grootste studentenhuisvester van Leiden. Na registratie kun je bij DUWO op twee manieren aan een kamer komen:

1. Via het hospiteeraanbod
Voor de meeste vrijgekomen kamers moet je komen hospiteren. Ben jij uitgekozen? Dan brengen jouw nieuwe huisgenoten DUWO op de hoogte en kan het verhuizen beginnen.

2. Via het niet-hospiteeraanbod
DUWO heeft ook een niet-hospiteeraanbod. Dit gaat om een zeer beperkt aantal kamers in de grotere complexen, die worden toegewezen op basis van je inschrijfduur bij DUWO. Dus hoe langer je staat ingeschreven, hoe groter je slaagkans.

Woningaanbod Leiden

Net als in veel andere studentensteden kan het vinden van een kamer in Leiden veel tijd kosten. Oriënteer je daarom direct op woonruimte zodra je weet dat je een masteropleiding aan de Universiteit Leiden gaat volgen. Tip: houd het woningaanbod van onderstaande organisaties goed in de gaten:

Lees voordat je start met zoeken ons advies over rental fraud.

Wat kost op kamers wonen in Leiden?

De gemiddelde prijs voor een (niet-gemeubileerde) kamer in Leiden ligt tussen de €300,- en €500,- per maand.  Verder heb je uiteraard ook geld nodig voor tal van andere zaken, zoals boodschappen, verzekeringen, studiemateriaal, vervoer en uitgaan. Bedenk daarom van tevoren hoe je dit financieel gaat aanpakken.

Schrijf je in als inwoner van Leiden
Zodra je een woning hebt, is het belangrijk dat je je zo snel mogelijk inschrijft als inwoner van Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.