Universiteit Leiden

nl en

Meeloopdagen

Tijdens de meeloopdagen volg je colleges van eerstejaarsvakken. Op die manier krijg je een goed beeld of de inhoud van de studie bij jouw interesses past en of de opleiding de juiste keuze voor je is.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden er geen fysieke voorlichtingsbijeenkomsten op de Universiteit Leiden georganiseerd. De meeloopdagen zullen geheel online worden aangeboden.

Volg een online meeloopdag

Tijdens de (online) meeloopdagen volg je een of meerdere colleges voor eerstejaarsstudenten. Studentambassadeurs zullen je natuurlijk ook alles vertellen over de opleidingen en over studeren in Leiden of Den Haag. Tenslotte is er ook alle gelegenheid om je vragen te stellen aan de studentambasadeurs. 

Voor wie?
Meeloopdagen zijn bedoeld voor studenten op het hbo en voor 5- of 6-vwo'ers die serieus overwegen aan de Universiteit Leiden te gaan studeren. Heb jij de brochure van de opleiding aangevraagd, de website bekeken en de Bachelor Open Dag bezocht? Dan is een meeloopdag het moment om te ervaren of de studie van jouw voorkeur ook echt bij jou past.

Wanneer?
De meeloopdagen worden georganiseerd van oktober t/m april. In mei t/m september zijn er dus geen meeloopdagen. Vanaf eind september vind je op deze website op welke dagen jij een dagje (online) kunt meelopen bij een opleiding.

Hein Laterveer

student Bestuurskunde

Hein Laterveer

Ik raad aanstaande studenten vooral aan om een echt college te volgen tijdens een meeloopdag om te kijken of de studie en de specialisatie bij jou past. Ik vind het groot voordeel dat je kunt kiezen uit twee specialisaties. Ik heb in het eerste jaar gekozen voor de specialisatie Economie, Bestuur en Management.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.