Universiteit Leiden

nl en

Deadlines voor aanmelden

Meld je op tijd aan!

Aanmelddeadlines

Hieronder vind je de aanmelddeadlines.

De aanmelddeadline voor een opleiding met numerus fixus is 15 januari.

Dit geldt voor de volgende opleidingen:

De aanmelddeadline is 1 mei. (‘early bird deadline’ is 15 januari)

Bij de Universiteit Leiden hebben een aantal opleidingen een matching waarbij deelname aan de matchingsactiviteiten een verplicht onderdeel van de toelatingsprocedure om in september met de studie te starten:

De aanmelddeadline is 15 maart (‘early bird deadline’ is 1 december)

Lees meer over de toelating- en selectieprocedure van Leiden University College The Hague

 

De aanmelddeadline is 1 april.
Deze deadline geldt ook voor studenten die al een verblijfsvergunning hebben voor hun studie en deze dienen te verlengen.

De aanmelddeadline is 15 juni

De aanmelddeadline is 1 november. Deze aanmelddeadline is vroeger dan de andere aanmelddeadlines omdat studenten die zich via de colloquium doctum-toelatingsprocedure aanmelden mogelijk vwo-staatsexamens moeten doen, en daarvoor moet je je voor 31 december bij DUO inschrijven.

Het colloquium doctum is een bijzondere en strenge toelatingsprocedure voor aankomende studenten die:

  • Op grond van hun diploma niet direct toelaatbaar zijn tot een universitaire studie.
  • 21 jaar of ouder zijn op de dag dat de opleiding begint.

Ben je direct toelaatbaar en wil je je aanmelden voor een bacheloropleiding die niet in bovenstaand overzicht staat? Als je je op uiterlijk 1 mei aanmeldt, dan heb je recht op een studiekeuzecheck. De Universiteit Leiden accepteert ook nog aanmeldingen na 1 mei mits je direct toelaatbaar bent (check de toelatingseisen); je verliest dan wel het recht op studiekeuzeadvies.

Let op: Niet alle opleidingen hanteren dezelfde aanmelddeadlines; controleer dus altijd de beschrijving bij de desbetreffende opleiding  voor de exacte datum.

Meld je op tijd aan!

Als je geen (Nederlands) diploma hebt waarmee je direct toegelaten wordt, moet je een tweeledige aanmeldprocedure doorlopen. Allereerst moet je je aanmelden in Studielink. Na aanmelding in Studielink ontvang je binnen 2 dagen een mail met de inloggegevens voor het online aanmeldportaal van Universiteit Leiden (uSis).Hier kun je je aanmelding voltooien. Je aanmelding moet voor de gestelde deadlines binnen zijn in het online aanmeldportaal (uSis). Hou hier rekening mee en wacht niet tot het laatste moment.

Studenten uit Nederland

Studenten uit Nederland kunnen bij verschillende instanties in Leiden en Den Haag terecht voor huisvesting. Begin wel op tijd met zoeken!

Internationale studenten

Internationale studenten kunnen huisvesting aanvragen bij Leiden University Housing. Ben jij een internationale student en wil je huisvesting aanvragen bij Leiden University Housing, meld je dan op tijd aan! Er is maar een beperkte hoeveelheid woningen, dus: wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Leiden University Housing kan huisvesting niet garanderen. Zorg er dus voor dat je ruim voor de deadline zowel de aanmelding voor je opleiding als je aanvraag voor huisvesting indient. Je hoeft niet met je aanvraag voor huisvesting te wachten tot er een besluit is genomen over jouw toelatingsverzoek. Lees hier meer over huisvesting en wanneer je dat moet regelen.

Ben je een internationale student en wil jij een studiebeurs of lening aanvragen? Houd er dan rekening mee dat de deadlines hiervoor variëren. Bezoek de studiebeurswebsite voor meer informatie.

<< Ga naar de vorige stap: Check de toelatingseisen
>> Ga naar de volgende stap: Verzamel de benodigde documenten

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.