Universiteit Leiden

nl en

Bereid je voor op je studie aan de Universiteit Leiden

Gefeliciteerd, je hebt alle stappen doorlopen en bent nu student aan de Universiteit Leiden! Hieronder vind je alvast wat tips om optimaal voorbereid te zijn.

1. Studentenwebsite

Bekijk op de studentenwebsite de pagina's voor de nieuwe student. Hier vind je alle informatie over praktische zaken, de introductieweken, verenigingen en voordelig sporten. 

Op de studentenwebsite vind je ook alle informatie over de Universiteit Leiden, jouw faculteit en jouw opleiding.

2. Collegekaart

De collegekaart is je bewijs van inschrijving aan de Universiteit Leiden. Na inschrijving krijg je je collegekaart binnen twee weken thuis gestuurd. Meer informatie over jouw collegekaart lees je op de studentenwebsite

3. LU-Card

Vraag bij aanvang van je studie aan de Universiteit Leiden direct een LU-Card aan. Dat kan vanaf het moment waarop je je studentenaccount hebt geactiveerd. De LU-Card is géén bewijs van inschrijving, maar deze pas is wel erg belangrijk. Meer informatie over jouw LU-Card lees je op de studentenwebsite

4. OV –Kaart

Een OV-kaart hoef je niet apart aan te vragen. Je regelt het direct bij het aanvragen van je studiefinanciering. Met het studentenreisproduct kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer. Je kunt kiezen voor een week- of weekendabonnement.

5. Het introductieprogramma

Meld je aan voor de introductieweek van de Universiteit Leiden in  Leiden en Den Haag. 

De meeste studies hebben ook een eigen introductieprogramma. Je krijgt hierover per post meer informatie. Bekijk ook het tabblad van je faculteit en opleiding opde studentenwebsite. 

6. Op zoek naar een kamer

Je kunt er tijdens je studie voor kiezen om te gaan wonen in de stad waar je studeert. Wel zo gemakkelijk en gezellig voor je studentenleven. Bezoek de studentenwebsite met tips voor het zoeken naar een kamer. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.