Universiteit Leiden

nl en

Toegangseisen

Voor de meeste cursussen bestaat geen toegangseis: u kunt à la carte-colleges bijwonen ongeacht uw vooropleiding. Kennis op VWO-niveau is echter wenselijk.

Omdat een groot deel van de literatuur in het Engels is geschreven is bovendien een zeker niveau van leesvaardigheid in het Engels erg nuttig.

Het is van belang om te weten dat de opleidingen Engelse taal en cultuur, Franse taal en cultuur en Duitse taal en cultuur cursussen aanbieden in respectievelijk het Engels, Frans en Duits. Dit staat altijd aangegeven in de cursusinformatie in de online studiegids.
Daarnaast worden sommige andere cursussen in het Engels aangeboden, als de docent het Nederlands niet beheerst. Houdt u hiermee rekening. Om deze colleges te kunnen volgen is het een goede taalvaardigheid in de betreffende taal gewenst.

Let u er ook op dat sommige cursussen een vervolg zijn op een eerder gegeven cursus. Dit staat dan in de online studiegids aangegeven in de cursusbeschrijving onder 'toelatingseisen'.

Mocht u er niet zeker van zijn of het niveau van de cursus geschikt is voor u, neemt u dan contact op met de coördinator Studeren à la carte.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.