Universiteit Leiden

nl en

Sport en cultuur

Naast al dat harde studeren wil je natuurlijk ook lekker kunnen ontspannen. Dan is het fijn om te weten dat het sport- en cultuuraanbod van Den Haag ongekend groot is.

Sporten in Den Haag

Blijf jij tijdens je studie graag in goede conditie? Met 11 kilometer kust is Den Haag perfect voor alle strand- en zeesporten: van kiten in Kijkduin tot surfen in Scheveningen. Geen strandweer? In de Hofstad kun je zo’n beetje elke sport beoefenen, zelfs lacrosse en snowboarden. Sport je graag met medestudenten? Dan is de Haagse Studenten Roei Vereniging Pelargosde studentenvoetbalclub HVV Football Factory of de studentenrugbyclub the Hague Hornets misschien iets voor jou.

Fitness in Den Haag

Beehive Studentencentrum biedt uitgebreide sportmogelijkheden in fitnessruimte The Buzz. Studenten en medewerkers kunnen groepslessen voor onder meer yoga en gladiator volgen en gebruik maken van een moderne fitnessruimte. Daar zijn losse gewichten om mee te trainen en er staat innovatieve, geheel te personaliseren apparatuur voor cardio- en krachttraining. Een persoonlijk eGym-account onthoudt de gekozen apparaatinstellingen en het trainingsniveau. Gevarieerde trainingsschema's en circuittraining zorgen voor snellere vooruitgang, wat de motivatie bevordert. Meer informatie over fitnessruimte The Buzz.

Even lekker ontspannen of kennismaken met één van de Haagse sportverenigingen. De deelnemers van de HOPweek hadden er in ieder geval mooi weer bij. Den Haag, studentenstad aan zee

Cultureel in Den Haag

Den Haag is een culturele schatkist aan zee. Zo barst de stad van de interessante musea, treden wereldberoemde gezelschappen op in prachtige theaters en zit de evenementenagenda overvol.

Musea in Den Haag

Cultuurliefhebbers opgelet! Den Haag verwent jou namelijk met een schat aan indrukwekkende kunst. Bewonder er de wereldberoemde werken van Rembrandt, Vermeer en Mondriaan in het Mauritshuis en het Gemeentemuseum, bekijk het grootste schilderij van Nederland, Panorama Mesdag, en gebruik je fantasie in het Escher museum.
Bekijk de musea in Den Haag

Theater in Den Haag

Theater aan het Spui, theater Diligentia, het Zuiderstrandtheater, de Koninklijke Schouwburg: Den Haag is een echte theaterstad. Hier spelen en dansen wereldberoemde gezelschappen de sterren van de hemel en kun je genieten van een avond toneel, muziek of opera.
Drama en Dans in Den Haag

Festivals in Den Haag

Met bekende bands als Kane, Di-rect, de Golden Earring en grote festivals als Parkpop is Den Haag dé popstad van Nederland. Bijna dagelijks vindt er een muzikaal evenement plaats. Toch springen er enkele uit, zoals Beatstad, Koninginnenach en The Hague Jazz. Tip: hou ook de agenda van poptempel het Paard van Troje in de gaten.
Bekijk de festivals in Den Haag

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.