Universiteit Leiden

nl en

IncLUsion

Ben jij een vluchteling met een academische achtergrond en ben je net gearriveerd in Nederland? Wil jij Leiden Universiteit leren kennen? Dan ben je hier op de juiste plek. Het studenteninitiatief IncLUsion maakt het mogelijk dat vluchtelingen die zich (nog niet) als student kunnen inschrijven, toch vakken kunnen volgen aan de Universiteit Leiden. Daarnaast staan er studentbuddy’s klaar om je op weg te helpen met zowel de praktische als sociale aspecten van je studie.

Wat biedt IncLUsion?

Losse vakken

Je kunt per semester twee bachelorvakken volgen. De volgende faculteiten bieden vakken aan:

  • Geesteswetenschappen
  • Rechtsgeleerdheid
  • Sociale Wetenschappen
  • Governance & Global Affairs
  • Wiskunde en Natuurwetenschappen
  • Academy of Creative and Performing Arts

Dit zijn losse, Engelstalige vakken die één semester duren. Deze vakken maken wel deel uit van een opleiding, maar je ontvangt er geen studiepunten voor. Wel ontvang je bij een succesvolle afronding een certificaat van deelname. Je kunt de vakken kosteloos volgen. 

In je aanmelding geef je aan wat je academische achtergrond is en welke studierichtingen je interessant vindt. Het IncLUsion team doet zijn best om jou een vak aan te bieden dat daarbij past.

Buddysysteem

Studeren is meer dan alleen colleges volgen, daarom werkt IncLUsion met een buddysysteem, waarbij vluchtelingen gekoppeld worden aan studenten van de Universiteit Leiden. Deze buddy’s helpen in je integratie op de universiteit door middel van vragen te beantwoorden en samen deel te nemen aan sociale activiteiten.

Voor wie?

Het IncLUsion-programma is bedoeld voor vluchtelingstudenten die zich niet als reguliere student kunnen inschrijven. Kandidaten die nog geen Nederlandse verblijfsvergunning hebben, krijgen voorrang. Je moet een vooropleiding op universitair niveau hebben gevolgd en de Engelse taal goed beheersen.

Aanmelden

Meld je aan via dit formulier. IncLUsion kan een beperkt aantal aanmeldingen verwerken per semester. Als dit aantal is bereikt, wordt het aanmeldformulier gesloten

Na je aanmelding

IncLUsion krijgt elk semester veel aanmeldingen, waardoor we een selectie moeten maken. Deze selectie wordt gemaakt op basis van jouw capaciteiten en je woonplaats. Als je aan alle voorwaarden voldoet, ontvang je een uitnodiging voor een toelatingsgesprek met het IncLUsion-team en de coördinatoren van de vakken. Zij beoordelen tijdens dit gesprek of jouw academische achtergrond en kennis van de Engelse taal voldoende is om de vakken te volgen. Pas na de definitieve inschrijving kan je je voorkeur aangeven voor de beschikbare vakken.

Informatie voor IncLUsion-studenten en -buddy’s

Ben je al een IncLUsion-student? Of wil je graag IncLUsion-buddy worden? Op de studentenwebsite vind je meer informatie over praktische zaken zoals inschrijven voor examens, je collegekaart, faciliteiten en opgeven als buddy.

Meer informatie

Heb je vragen over IncLUsion? Stuur een e-mail naar inclusionstudents@sea.leidenuniv.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.