Universiteit Leiden

nl en

IncLUsion

IncLUsion is een studenteninitiatief dat vluchtelingstudenten, die zich (nog) niet als reguliere student kunnen inschrijven, in staat stelt om kosteloos een aantal vakken te volgen. IncLUsion biedt je de mogelijkheid om kennis op te doen en bezig te blijven, en intussen de Leidse academische wereld en de Nederlandse samenleving beter te leren kennen.

Wat biedt IncLUsion?

Losse vakken

Je kunt per semester twee bachelorvakken volgen. Dit zijn losse, Engelstalige vakken die één semester duren. Ze maken geen deel uit van een opleiding. Als je het vak succesvol afrondt, ontvang je een certificaat. Je kunt de vakken kosteloos volgen. 

In je aanmelding geef je aan wat je academische achtergrond is, en welke studierichtingen je interessant vindt. Het IncLUsion team doet zijn best om jou een vak aan te bieden dat daarbij past.

Sociale ondersteuning

Je kunt niet alleen vakken volgen, maar ook deelnemen aan sociale activiteiten met medestudenten. Een team van buddy’s staat klaar om je te helpen je weg te vinden op de universiteit.

Voor wie?

Het IncLUsion-programma is bedoeld voor vluchtelingstudenten die zich niet als reguliere student kunnen inschrijven. Kandidaten die nog geen Nederlandse verblijfsvergunning hebben, krijgen voorrang. Je moet een vooropleiding op universitair niveau hebben gevolgd en de Engelse taal goed beheersen.

Aanmelden

Het is nu niet meer mogelijk om je aan te melden voor de intake van februari 2021. Informatie over de aanmeldingsprocedure voor de volgende intake volgt hier later.

Na aanmelding, als je aan alle voorwaarden voldoet, ontvang je een uitnodiging voor een toelatingsgesprek met het IncLUsion team en de coördinatoren van de vakken. Zij beoordelen tijdens dit gesprek of jouw academische achtergrond en kennis van de Engelse taal voldoende is om de vakken te volgen.

Meer informatie

Heb je vragen over IncLUsion? Stuur een e-mail naar student@inclusionleiden.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.