Universiteit Leiden

nl en

Voorlichtingsactiviteiten

Om de juiste master te kiezen kun je je op verschillende manieren oriënteren. Twijfel je nog of weet je al welke richting je op wilt? De Universiteit Leiden heeft voor elke fase een voorlichtingsactiviteit om je kennis te laten maken met onze masteropleidingen.

Master Talks

Bekijk onze Master Talks Opleidingsvideo’s om een eerste beeld te krijgen van de masteropleidingen die je kunt volgen aan de Universiteit Leiden. Zo krijg je een goede indruk van wat je van elke master kunt verwachten. Je kunt deze video’s het hele jaar door bekijken. Als je weet welke opleidingen jij interessant vindt, dan kun je verder met een volgende voorlichtingsactiviteit.

Master Online Open Dagen

Tijdens de Master Online Open Dagen ontdek je nog meer over de master(s) waarin je geïnteresseerd bent. Dit kun je doen door presentaties bij te wonen en vragen te stellen aan docenten, studieadviseurs, huidige studenten en alumni. Zo krijg je een beter beeld welke master het beste bij jou past.  

Master's Experience Days

Door middel van verdiepende activiteiten zorgen opleidingen er tijdens de Master's Experience Days voor dat jij de masters echt kunt beleven. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van een proefcollege, neem deel aan een practicum of doe mee aan een Q-&-A-sessie.

Meeloopdagen

Heb jij jouw keuze al bijna gemaakt en wil je een dag meelopen om te ervaren hoe het is om een masterstudent te zijn bij de opleiding van jouw keuze? Gedurende het jaar kun je bij veel masteropleidingen terecht voor meeloopdagen. Bekijk onze agenda voor het actuele aanbod.

Extra services

Maak je geen zorgen als je deze dagen de Universiteit Leiden niet kunt bezoeken. Onze virtuele tours nemen je mee door de steden Leiden en Den Haag, leiden je rond op de campus en in de collegezalen.

Chat met een student en kom direct in contact met een masterstudent. Zo kun je al je vragen stellen over de opleiding, studeren aan de Universiteit Leiden of het studentenleven.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.