Universiteit Leiden

nl en

Extra uitdagingen

Aan de Universiteit Leiden heb je alle mogelijkheden om je horizon te verbreden. Zo stimuleren we je met extra en uitdagende programma’s om optimaal te presteren.

Tijdens jouw master aan de Universiteit Leiden doen wij er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en je uit te dagen als je meer kunt én wilt. Daarom bieden we naast ons reguliere onderwijs verschillende verbredende en verdiepende programma’s aan.

Kun jij meer aan dan één master? Overweeg dan om een dubbele master te volgen. De studieadviseurs van de desbetreffende masters informeren je over de mogelijkheden én over praktische zaken, bijvoorbeeld hoe je twee roosters combineert of over het collegegeld.

Ben jij extra gemotiveerd en wil je het maximale uit je studie halen? Dan is een tweejarige researchmaster misschien iets voor jou. De researchmasters zijn namelijk net iets zwaarder dan de reguliere masters en leggen meer nadruk op training in onderzoeksvaardigheden. Zo’n master is ook een verstandige keuze als je wilt promoveren.

Als student van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid heb je toegang tot enkele exclusieve advanced masters. Dit zijn uitdagende en kleinschalige programma’s waarin hoogleraren en professionals uit de praktijk specifieke juridische thema’s behandelen. Vanwege het hoge niveau zijn de advanced masters bedoeld voor ambitieuze studenten met ervaring in de juridische wereld en voor advocaten die hun carrièremogelijkheden willen vergroten.

Een studieperiode of stage in het buitenland is naast een onvergetelijke ervaring dé kans om je horizon te verbreden. Veel opleidingen bieden je daarom de mogelijkheid om een deel van je master in het buitenland te volgen. De Universiteit Leiden heeft samenwerkingsovereenkomsten met onderwijsinstellingen over de hele wereld, waardoor je over het buitenlandse deel van je studie geen extra collegegeld hoeft te betalen.

Lees hier meer over studeren in het buitenland.

Ben jij een gemotiveerde masterstudent en wil jij leren over leiderschap in de praktijk? Het Leiden Leadership Programme is een eenjarig programma voor gemotiveerde masterstudenten waarin je leert over leiderschap en je eigen leiderschapskwaliteiten ontdekt en ontwikkelt.

Lees hier meer over het Leiden Leadership Programme.

Fabian

student

Fabian

“De praktijkopdracht is pittig en de organisatie vraagt echt iets van je. Ze verwachten uitstekende studenten en zijn ook niet bang dat niveau van je te eisen. Om zo binnengehaald te worden is leuk, tot je beseft dat de opdracht leidt tot een eindresultaat en dat de leiding van de organisatie hier hun kritische blik op zal werpen. Dan merk je eigenlijk hoe motiverend dat is, een inkijkje krijgen in een grote organisatie en daar nog iets kunnen betekenen ook.”

Marianne

student

Marianne

“Tijdens de colleges en trainingen discussieerde ik met studenten van verschillende studies. Dat mensen van mijn leeftijd door hun interesses en expertises zo’n andere kijk op de wereld zouden hebben, had ik niet gedacht! Als bioloog keek ik vaak onbewust door een ‘bètabril’. Door LLP'ers van bijvoorbeeld psychologie werd ik uitgedaagd om anders te denken. En andersom kon ik hen weer uitdagen. Een fantastische wisselwerking die regelmatig leidde tot goede discussies of de slappe lach!”

Robin

student

Robin

“Ik had voor het programma niet verwacht dat ik ook zoveel zou leren over de praktische kant van leiderschap. In de trainingen leer je heel anders dan bij een gemiddeld hoorcollege: je wordt uitgedaagd om te experimenteren met verschillende technieken. In het begin voelde dit nog wat onwennig, maar tijdens de praktijkopdracht heb ik hier veel baat bij gehad. Ons eindproduct is zo goed ontvangen door het bedrijf dat ons inmiddels een vervolgopdracht is aangeboden.”

Ben jij op zoek naar een extra uitdaging naast je reguliere master? De Honours Academy van de Universiteit Leiden organiseert jaarlijks verschillende Master Honours Classes. Dit zijn interdisciplinaire vakken rond een actueel thema, waarbij je samenwerkt met studenten vanuit andere vakgebieden.

Lees hier meer over de Masters Honours Classes.

Wil jij je naast je studie verdiepen in kunst en creatie? Dan is de Academy of Creative and Performing Arts echt iets voor jou. Als student van de Universiteit Leiden volg je keuzevakken aan het Koninklijke Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. Op deze manier kun je als masterstudent 15 tot 30 studiepunten halen en jouw artistieke en academische talenten volop ontwikkelen. En dat allemaal zonder extra kosten!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.