Universiteit Leiden

nl en

Sport en cultuur

Zin om lekker te sporten na een dag studeren? Of sluit je ‘s avonds liever aan bij een toneelgroep? Goed nieuws: ook op sportief en cultureel gebied heeft Leiden je veel te bieden.

Sporten in Leiden

Modern sportcentrum
Het Universitair Sportcentrum (USC) is dé plek waar jij je lekker in het zweet kunt werken. Individueel of samen met je medestudenten, recreatief of in competitieverband: met meer dan 60 sporten en groepslessen vind je in dit geheel vernieuwde sportcomplex altijd een sport die bij je past. En met een sportabonnement train je hier ook lekker voordelig!

Studentensportverenigingen
Voor bijna iedere sport is er in Leiden wel een studentensportvereniging. Hockeyen bij Thor, roeien bij Njord, voetballen bij LSVV: keuze zat. Bovendien organiseren deze verenigingen feesten, sportweekenden, borrelavonden en andere gezellige activiteiten.

Topsport en studie
Sport jij op hoog nationaal of internationaal niveau? En wil je dat combineren met je studie? Weet dan dat de Universiteit Leiden je persoonlijk begeleidt om al je talenten te ontwikkelen. Zo hebben we een studentendecaan voor topsporters en bieden we studenten met een topsportstatus extra studiefaciliteiten aan.

Cultureel Leiden

Uiteraard telt Leiden ook verschillende culturele studentenverenigingen. Zo hebben veel studenten- en studieverenigingen een eigen toneelgroep, maar kun je ook lid worden van de onafhankelijke studententoneelvereniging Cuculum . Liever zingen in een studentenkoor of spelen in een studentenorkest? Dat kan bij studentmuziekverenigingen Collegium Musicum en Sempre Crescendo. Sta je liever niet op de planken, maar voer je graag goede gesprekken over cultuur? Dan is de culturele studentenvereniging A.S.V. Prometheus echt iets voor jou.

Leiden Museumstad
Wil je van het culturele leven proeven buiten de studentenverenigingen om? Loop dan eens binnen bij een van de 13 fantastische musea die Leiden rijk is. Van de meesterwerken van Rembrandt in De Lakenhal tot een ontdekkingsreis door het menselijk lichaam in CORPUS: ze bieden een verrassend aanbod van natuur, kunst en cultuur. Pik je liever een filmpje? Of meer zin in een toneelstuk of cabaretvoorstelling? Met meerdere bioscopen en theaters zit de cultuuragenda altijd goed vol.

Evenementen voor en door studenten
Ook wat betreft culturele evenementen zit je in Leiden meer dan goed. Wil je kennismaken met het Leidse cultuuraanbod? Ga dan zeker naar de Signatures Cultuurweken. Zo’n twee weken lang fungeert de stad als podium voor verschillende evenementen en ontdek je de culturele hoogtepunten van de stad. Of kom net als duizenden anderen naar de Nacht van Ontdekkingen, hét kunst- en wetenschapsfestival met ruim honderd acts van kunstenaars, acteurs, dansers, muzikanten en wetenschappers. Maar hoe groot het aanbod ook is, als student mag je Stukafest niet missen, het evenement met knallende optredens in studentenkamers. Kortom, pak je agenda er maar bij!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.