Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Met ons onderzoek werken we aan fundamenteel begrip van de wereld en de mensen om ons heen. Die kennis gebruiken we om van de wereld een veilige, gezonde, duurzame, welvarende en rechtvaardige plaats te maken.

De samenleving kampt met complexe vraagstukken, zoals de klimaatcrisis, oorlogen, voedselschaarste en steeds meer mensen die op de vlucht zijn. Als brede universiteit is het bij uitstek onze kracht om bij te dragen aan de oplossingen voor dit soort vraagstukken. Want het ontrafelen van ingewikkelde problemen vraagt om inzichten vanuit verschillende perspectieven en het overstijgen van vakgebieden. Wetenschap en innovatie kunnen niet zonder elkaar, en ons onderzoek inspireert ook ons onderwijs. Door die kruisbestuivingen geven we vorm aan onze maatschappelijke opdracht.

De Universiteit Leiden is een internationaal georiënteerde en brede universiteit. Onze wetenschappers doen onderzoek in vijf brede clusters: Fundamentals of ScienceLife SciencesGezondheid en WelzijnRecht, Politiek en BestuurTalen, Culturen, Kunsten en Samenlevingen Wereldwijd, en het doorsnijdende thema Kunstmatige Intelligentie.

Laatste nieuws

Meer nieuws

Ons onderzoek

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.