Universiteit Leiden

nl en

Waarom Universiteit Leiden?

Ben jij nieuwsgierig, kritisch en betrokken bij de wereld om je heen? Bij de Universiteit Leiden word je opgeleid om een waardevolle bijdrage te leveren aan de nationale en internationale uitdagingen waar de samenleving voor staat.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

6 redenen om te kiezen voor Universiteit Leiden

1. Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. We hechten grote waarde aan vrijheid van geest, van denken en spreken. We gaan de discussie niet uit de weg. Wat ons bindt, is de zoektocht naar oplossingen voor actuele mondiale vraagstukken. Dat doen we met een open blik.

2. Een universiteit in de wereldtop: al vele jaren behoren we tot de koplopers in Nederlandse rankings en staan we tot op de dag van vandaag in de top 100 van universiteiten wereldwijd in 3 prominente internationale rankings. Onze staf bevat vele topwetenschappers met een internationale reputatie.

3. Wil je archeoloog worden? Arts? Advocaat? Filosoof? Bestuurskundige? Of misschien wel wiskundige? Aan de Universiteit Leiden kun je kiezen uit circa 50 bacheloropleidingen, waarvan er 16 Engelstalig worden aangeboden, en zo’n 80 masterprogramma’s. Daar zit vast iets tussen wat bij jouw interesses past. Bovendien kun je bij veel opleidingen zelf een deel van je vakkenpakket samenstellen.

4. Onze bescheiden omvang zorgt voor een persoonlijke en betrokken sfeer. Universiteit Leiden staat open voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen. Samen stippelen we een pad uit dat past bij jouw ambities. Wil je de wijde wereld in? Ons netwerk van meer dan 600 universiteiten en samenwerkingspartners helpt je om van studeren in het buitenland een onvergetelijke ervaring te maken.

5. We stimuleren je om zelf onderzoek uit te voeren in samenwerking met bevlogen en vooraanstaande wetenschappers. De kennis en vaardigheden die je zo ontwikkelt komen de rest van je leven goed van pas. Misschien word jij wel de 17e Leidse alumnus die een Nobelprijs wint. Wat voor carrière je ook kiest: Leidse afgestudeerden komen overal terecht en hebben hele goede kansen op de arbeidsmarkt.

6. Leiden en Den Haag zijn echte studentensteden: Leiden telt ruim twintig studentenverenigingen en het barst in het compacte centrum van de (studenten)cafés. En als groeiende en internationaal georiënteerde studentenstad biedt Den Haag jou een mooie mix voor een geweldige studententijd.

Jitse Brouwer

student English Language and Culture

Jitse Brouwer

"De hele sfeer op de universiteit is goed. Je krijgt de ruimte om je studie in te vullen zoals jij dat wilt en alles eruit te halen wat er in zit. De docenten weten altijd te zorgen voor een maatschappelijk raakvlak in hun colleges. Er studeren ook veel buitenlandse studenten aan de Universiteit Leiden. Dat is leuk want je krijgt soms interessante discussies die je blikveld verruimen. Kortom, Universiteit Leiden is voor mij de juiste keuze!"

"Of jij aan de Universiteit Leiden moet gaan studeren? Er is in ieder geval keuze genoeg met zo’n vijft ig opleidingen. Ik heb gekozen voor Engels en heb het enorm naar mijn zin. Ik kom oorspronkelijk uit Zeeland, maar binnen een mum van tijd voelde ik me thuis. Het is allemaal prima te overzien hier. De universiteit geeft goed onderwijs met kleinschalige colleges waar je veel vrijheid krijgt. En in de stad zelf is alles dicht bij elkaar.Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland. Dat historische is mooi en geeft een soort rust. Als je in Den Haag gaat studeren, is alles veel moderner, maar de Haagse vestiging is wel echt een onderdeel van de universiteit. Je voelt en merkt de link, het hoort echt bij elkaar."

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.