Universiteit Leiden

nl en

Extra uitdagingen

Aan de Universiteit Leiden heb je alle mogelijkheden om je horizon letterlijk en figuurlijk te verbreden. Zo stimuleren we je met extra en uitdagende programma’s om het beste uit jezelf te halen.

Tijdens jouw studie aan de Universiteit Leiden doen wij er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en je uit te dagen als je meer kunt én wilt. Daarom bieden we naast ons reguliere onderwijs verschillende verbredende en verdiepende programma’s aan en kun je je eigen accent aan je opleiding geven.

Keuzeruimte

Vanaf je eerste studiejaar moedigen we je met ons bindend studieadvies aan om serieus werk te maken van je studie. Een deel van de inhoud staat natuurlijk vast, maar we geven je ook de mogelijkheid om in je keuzeruimte zelf een uitdagend studietraject samen te stellen. Zo kun je een deel van je bacheloropleiding vullen met:

  • Keuzevakken.
  • Een minor.
  • Een studie of stage in binnen- of buitenland.

Minoren

Wil jij tijdens je bachelorstudie eens over de grenzen van je eigen studie heen kijken? Of je juist verder verdiepen in jouw vakgebied? Kies dan uit ons ruime aanbod van minoren en geef je studie een eigen accent. Handig, want met zo’n samenhangend vakkenpakket kun je je kennis en competenties verbreden of specialiseren.

Studeren in het buitenland

Behalve een onvergetelijke ervaring is een studieperiode of stage in het buitenland dé kans om je horizon op allerlei manieren te verbreden. De Universiteit Leiden heeft een groot internationaal netwerk en helpt je graag op weg.

Klaas Fey

student Geschiedenis

Klaas Fey

"In de bachelor krijg je vrije keuzeruimte, die heb ik onder andere opgevuld met een minor American Studies. Het land sprak me heel erg aan. Toen ik een semester naar het buitenland wilde gaan, was de Verenigde Staten voor mij dan ook een logische keuze. Ik zat in de staat New York, tegen de Canadese grens aan. Ik mocht mijn vakkenpakket volledig zelf samenstellen en heb vooral filmvakken gevolgd. Ik voelde me daar echt deel van de community en het was verhelderend te zien hoe makkelijk het is om een ander leven te leven dan je gewend bent."

Nicky Pols

Student

Nicky Pols

Practicum Artium is voor mij goed te combineren met mijn bachelor. Ik zit in het derde jaar van mijn studie en heb vrije keuzeruimte om op te vullen met een minor. Ik was voor de theoretische vakken op de Universiteit veel bezig met lezen, en daardoor maakte ik minder tijd voor kunst. Door het kunstprogramma, waar ik juist praktische vakken volg, krijg ik meer motivatie om creatief bezig te zijn. Ik merk dat ik mijn creativiteit nu ook beter kwijt kan in het academische denken.

Extra onderwijs

Kan je meer aan dan je reguliere studie? De Universiteit Leiden daagt je graag uit om mee te doen aan een van onze extra onderwijsprogramma’s.

Honoursonderwijs

Aan de Honours Academy volgen vwo-scholieren, bachelorstudenten en masterstudenten extra onderwijs naast hun reguliere studie. Het honoursonderwijs is voor studenten die meer willen en kunnen en is multidisciplinair, persoonlijk en toekomstgericht. In zowel verdiepende als verbredende trajecten kiezen studenten hun eigen weg en maken op die manier hun ambities waar.

Academy of Creative and Performing Arts

Wil jij je naast je studie verdiepen in kunst en creatie? Dan is de Academy of Creative and Performing Arts echt iets voor jou. Als student van de Universiteit Leiden volg je keuzevakken aan het Koninklijke Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. Op deze manier kun je als bachelor- en masterstudent 15 tot 30 studiepunten halen en jouw artistieke en academische talenten volop ontwikkelen. En dat allemaal zonder extra kosten!

Dubbele bacheloropleiding

Als student van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen heb je de kans om een zwaarder studieprogramma te volgen als je dat aankunt: een dubbele bacheloropleiding. Je kiest dan een combinatie van twee van de volgende studies:

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.