Universiteit Leiden

nl en

Campus Den Haag

Universiteit Leiden is gevestigd in twee steden: in Leiden en in Den Haag. Op de Campus Den Haag zijn zes van de zeven faculteiten van de Universiteit Leiden actief. De Faculteit Governance and Global Affairs is volledig en uitsluitend in Den Haag gevestigd. Door nauw aan te sluiten op het profiel van de stad Den Haag - stad van vrede, veiligheid en recht - groeit de campus door tot een internationaal vooraanstaand academisch centrum van onderwijs en onderzoek.

Vier themagebieden

Het onderwijs en onderzoek van de Universiteit Leiden in Den Haag stoelt op vier clusters van thema’s:

  1. Internationaal recht, vrede en veiligheid
  2. Politiek en openbaar bestuur
  3. Stedelijke vraagstukken
  4. Gezondheid en zorg 

Haagse organisaties

Veel van het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek in Den Haag raakt direct aan het werk van organisaties en instituties op terrein van vrede, veiligheid en recht. Denk aan: ministeries, internationale en Europese, intergouvernementele en non-gouvernementele organisaties, ambassades, en diplomatieke en juridische instellingen.

Wetenschappelijke kennis en complexe maatschappelijke vraagstukken komen in de hofstad op natuurlijke wijze samen. De directe nabijheid van en toegang tot deze organisaties is daarbij van grote meerwaarde voor de universiteit. De nabijheid van deze organisaties maakt Den Haag bovendien een aantrekkelijke stad om te wonen, te werken en te studeren.

Florerend campusleven

Den Haag wil zich verder ontwikkelen tot een florerende, academische studentenstad. De universiteit heeft de stad veel te bieden, niet alleen studenten, hoogopgeleide afgestudeerden en wetenschappelijke kennis, maar ook als kweekvijver voor talent, innovaties, start-ups en postacademisch onderwijs. De verdere ontwikkeling van het universitaire campusleven in Den Haag staat daarom hoog op de gezamenlijke agenda’s.

Feiten & cijfers Den Haag

  • 6Faculteiten
  • 9Opleidingen
  • 3350Studenten
  • 250Medewerkers