Universiteit Leiden

nl en

Minoren

De Universiteit Leiden biedt bachelorstudenten diverse mogelijkheden om hun keuzeruimte in te vullen en zo hun opleiding te verbreden of te verdiepen. Een minor is een van de manieren om de studie een eigen accent te geven.

Wat is een minor?

Een minor is een samenhangend vakkenpakket.  De meeste minoren bestaan uit 15 tot 30 EC, zodat je ze kunt volgen in de keuzeruimte. Het niveau is geschikt voor derdejaars bachelorstudenten.

Waarom een minor volgen?

Met een minor kun je je buiten de grenzen van je opleiding ori├źnteren en zo je kennis en competenties verbreden of je juist verder specialiseren in je vakgebied, bijvoorbeeld om je voor te bereiden op een master.

Ruim aanbod

  • Als student aan de Universiteit Leiden kun je kiezen uit veel verschillende minoren. Alle faculteiten hebben een breed aanbod, ruim 60 minoren in totaal.
  • Ook kun je makkelijk een minor volgen aan de TU Delft of de Erasmus Universiteit Rotterdam, omdat de universiteit nauw samenwerkt met deze universiteiten.
  • Je kunt ook kiezen voor een joint minor van de Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam. Je krijgt dan les van docenten van twee of drie van de universiteiten, en op verschillende campussen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.