Universiteit Leiden

nl en

Honoursonderwijs

Ben jij een nieuwsgierige en enthousiaste student en wil je meer naast je studie doen? Dan is het honoursonderwijs misschien wel iets voor jou.

Wat is honoursonderwijs?

Honoursonderwijs is kleinschalig, uitdagend en vernieuwend onderwijs dat je naast je reguliere studie volgt. In kleine groepen met veel persoonlijke aandacht halen de docenten je uit je comfortzone en leer je over de grenzen van je eigen studie heen te kijken. Door het stimulerende onderwijs en het contact met studenten van andere studies bouw je een schat aan vaardigheden op en ontwikkel je al je talenten. Het honoursonderwijs verrijkt jouw studietijd hierdoor zowel op academisch als op persoonlijk vlak en geeft je de kans om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Honoursonderwijs van vwo tot master

Om het Honoursonderwijs voor elke student toegankelijk te maken, bieden we in verschillende studiefases een honoursprogramma aan waaraan je kunt deelnemen.

  1. Pre-University College: tweejarig programma waarin getalenteerde 5- en 6-vwo-leerlingen kennismaken met uiteenlopende onderwerpen en deelnemen aan huidig onderzoek.
  2. Pre-University Classes: een speciale collegereeks voor vwo-leerlingen uit de bovenbouw die meer aankunnen dan het reguliere schoolprogramma en nieuwsgierig zijn naar de wereld van de wetenschap.
  3. Honours College: een onderwijsprogramma van 30 EC voor enthousiaste en gemotiveerde bachelorstudenten die meer willen doen naast hun reguliere studie. Je kunt halverwege het eerste jaar beginnen, of aan het begin van het tweede jaar.
  4. Honours Classes: honourskeuzevakken (5 EC) uit het Honours College, die ook open staan  voor andere bachelorstudenten.
  5. Leiden Leadership Programme: eenjarig programma voor masterstudenten waarin je leert over leiderschap en je eigen leiderschapskwaliteiten ontdekt en ontwikkelt.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.