Universiteit Leiden

nl en

Studeren à la carte - Faculteit der Geesteswetenschappen

Heeft u belangstelling voor een universitaire opleiding, maar wilt u niet meteen een hele studie volgen, kies dan een van de vele à la carte-cursussen die de Faculteit der Geesteswetenschappen aanbiedt.

Aanschuiven bij de Faculteit der Geesteswetenschappen

De Leidse Faculteit der Geesteswetenschappen is een van de breedste in haar soort. Er worden niet minder dan 65 verschillende talen onderwezen. Daarnaast wordt een zeer breed spectrum aan wetenschappen aangeboden.  

De faculteit geniet landelijke bekendheid vanwege de concentratie van deskundigheid op het terrein van de buiten-Europese taal- en cultuurgebieden, bijvoorbeeld die van China, Japan, Indonesië en het islamitische Midden-Oosten. Daarnaast worden ook veel minder bekende talen zoals die van Indiaanse volken in Midden- en Zuid-Amerika, en talen uit gebieden in Afrika en Centraal-Azië in Leiden onderwezen.  

Daarnaast herbergt de Faculteit der Geesteswetenschappen ook meer voor de hand liggende vakgebieden zoals (kunst)geschiedenis, Nederlands, Frans, Duits en Engels. 
  
Studeren à la carte biedt u de mogelijkheid om cursussen te volgen op één of meerdere van de volgende gebieden:

  • Communicatie en educatie
  • Cultuur en geschiedenis
  • Gedrag en maatschappij
  • Muziek, beeldende kunst en vormgeving
  • Religie en filosofie
  • Taalkunde

Cursusaanbod

Het volledige aanbod kunt u vinden in de e-studiegids. U kunt extra zoekcriteria opgeven, zoals bijvoorbeeld trefwoorden, de naam van een docent.

Ga naar de e-Studiegids

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.