Universiteit Leiden

nl en

Den Haag studentenstad

Den Haag is een echte studentenstad in Nederland en biedt studenten uit de hele wereld geweldige studie- en carrièremogelijkheden.

Feels Like Home: Den Haag

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Studentenstad in opmars

Den Haag is de tweede vestigingsplaats van de Universiteit Leiden en verwelkomt elk jaar weer meer studenten. Inmiddels zijn op de Campus Den Haag zes van de zeven faculteiten van de Universiteit Leiden actief. De Faculteit Governance and Global Affairs is zelfs volledig en uitsluitend in Den Haag gevestigd.

Meer over wonen, studeren en leven in Den Haag.

Grote broer van Leiden

Als derde stad van het land is Den Haag een stuk groter dan Leiden. Toch liggen de universiteitsgebouwen allemaal op loopafstand van elkaar in het centrum van Den Haag. Moet je regelmatig naar Leiden? Met de trein ben je er in elf minuten. Ideaal dus als je in Leiden op kamers gaat en in Den Haag college hebt, of andersom

Internationaal karakter

Den Haag is de internationale stad van vrede en recht en herbergt vele ambassades, politieke instellingen en internationale gerechtshoven. Ook de Campus Den Haag heeft een internationaal karakter: de masteropleidingen zijn bijna allemaal in het Engels en de studenten komen uit alle windstreken van de wereld. Handig, want zo bouw je snel een groot internationaal netwerk op waar je je hele carrière van kunt profiteren.

Sterke link tussen onderwijs, het zakenleven en de politiek

Den Haag is het kloppende hart van de Nederlandse politiek en thuishaven voor vele internationale juridische organisaties, zoals Europol en het Internationaal Strafhof. Daarnaast zijn in Den Haag ook veel multinationals gevestigd. En dat is goed nieuws voor jou als masterstudent aan de Campus Den Haag, want regelmatig geven professionals uit de praktijk een gastcollege. Bovendien vind je er makkelijk een stage en is er volop werkgelegenheid.

Meer over wonen, studeren, werken en leven in Den Haag.

Strand in je achtertuin

Zin om te bakken in de zon? Of lekker uitwaaien aan de kust? Met elf kilometer strand in je achtertuin heb je in Den Haag dat vakantiegevoel zo te pakken. En ’s zomers pik je hier de leukste strandfeesten mee.

Wereldattracties

Het Vredespaleis, het Mauritshuis, Paleis Noordeinde, het Binnenhof, Madurodam, de Pier: ontdek in je vrije tijd de vele attracties en bezienswaardigheden van Den Haag. Bekijk hier de highlights van Den Haag. 

Uitgaan

Tentamen gehaald? Of gewoon zin in een feestje na een dag hard studeren? In Den Haag zijn er plekken zat waar je leuk kunt uitgaan. Ga bijvoorbeeld naar Millers of Danzig op het Plein, of neem je studievrienden mee naar Paard van Troje, de poptempel bij de Grote Markt. En onthoud: donderdagavond is studentenavond.

Meer over uitgaan, festivals en andere activiteiten in de stad.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.