Universiteit Leiden

nl en

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer weten over studeren aan de Universiteit Leiden? Zoek je meer informatie over de inhoud van de opleiding? Of ben je benieuwd naar verhalen van studenten en wil je hen alles vragen over hun studie? Ontdek welke activiteiten jou kunnen helpen bij het maken van je studiekeuze.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Start online met oriënteren

Op onze studiekeuzewebsite vind je tips over het maken van een goede studiekeuze. Wil jij weten welke studierichtingen er allemaal zijn? Of weet je wel waar je interesse ligt, maar weet je nog niet welke opleidingen daarbij passen? Bekijk dan de vergelijkingspresentaties en de voorlichtingspresentaties van de bacheloropleidingenHeb je de video's bekeken en een aantal interessante opleidingen gevonden? Kom dan naar de Open Dag op locatie.

Bezoek de Open Dag

Alle studies uit Leiden én Den Haag presenteren zich tijdens de Open Dag. Je komt op de Open Dag meer te weten over Universiteit Leiden, onze bacheloropleidingen, de studentensteden Leiden en Den Haag, het studentenleven en nog veel meer. Bezoek de sessies van de opleiding die je interessant vindt, praat met studenten, stel je vragen aan docenten en proef de sfeer op de universiteit. 
De volgende Open Dagen in Leiden en Den Haag zijn op:

Ervaar en beleef de studie alvast zelf

Twijfel je tussen een aantal opleidingen of ben je bijna zeker van je studiekeuze? Maar wil je voor alle zekerheid toch nog een keer ‘echt’ colleges volgen bij een opleiding?

 • Op een Meeloopdag wordt je gekoppeld aan een student en loop je een dagje mee met een normale onderwijsdag.
  Meer informatie over Meeloopdagen
   
 • Tijdens Proefstuderen volg je samen met andere studiekiezers colleges bij de opleiding en bespreek je opdrachten die je van te voren voorbereidt. Zo krijg je een diepgaand beeld van de studie én het onderwijs aan de universiteit.
  Meer informatie over Proefstuderen
   
 • En wist je dat er ook Online Proefstudeermodules zijn? Je gaat dan wanneer jij het wilt in je eigen tijd aan de slag met videocolleges die je online kunt volgen. Je krijgt zo een beter inzicht in wat je staat te wachten bij de inhoud en vorm van het onderwijs bij een opleiding.
  Bekijk het aanbod van Online Proefstuderen

Klaar om je keuze te maken?

Weet je het nu (bijna) zeker of zijn er nog laatste vragen? Onze studenten zijn altijd via de chat op onze website bereikbaar om jouw vragen te beantwoorden of gewoon in gesprek te gaan over de studie van jouw voorkeur. Ook kun je bij sommige opleidingen terecht voor een last minute vragenuurtje of een online webinar waar je je vragen kunt stellen aan studieadviseurs en studenten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.