Universiteit Leiden

nl en

Studentenverenigingen

Van sportverenigingen tot muziekverenigingen en van gezelligheidsverenigingen tot culturele verenigingen: Leiden barst van de studentenverenigingen. En dat is goed nieuws, want een studentenvereniging levert je meer op dan alleen vriendschap.

Studentenverenigingen

Denk jij bij een studentenvereniging vooral aan feesten en bier drinken? Lid worden van een vereniging houdt veel meer in dan dat. Zo is een studentenvereniging hét middel om je snel thuis te voelen in Leiden doordat je razendsnel veel mensen leert kennen en nieuwe vrienden maakt. Je komt in contact met studenten van andere studies, ouderejaars, jongerejaars en nieuwe werelden gaan voor je open. Daarnaast kun je door actief te worden op je vereniging nieuwe vaardigheden opdoen, zoals organiseren, delegeren en onderhandelen.

Soorten studentenverenigingen

Leiden heeft studentenverenigingen in alle soorten en maten.

Verenigingen in beeld

De grote 5 verenigingen van Leiden kennen de meeste mensen wel, maar weet jij wat voor soort vereniging het Duivelsei is? Lauren ging tijdens de introductieweek EL CID op bezoek bij een paar 'kleinere' verenigingen. Wat blijkt: klein is niet minder fijn!

Studieverenigingen

Naast studentenverenigingen bestaan er ook talloze studieverenigingen. Deze verenigingen brengen studenten van dezelfde studie samen en organiseren allerlei studiegerelateerde activiteiten, zoals studiereizen en lezingen. Ook geven ze regelmatig borrels en feesten. Erg handig en gezellig dus.
Weet jij al hoe de studievereniging heet van jouw opleiding?

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden