Universiteit Leiden

nl en

Sport & cultuur

Naast al het harde studeren tijdens je master wil je natuurlijk ook lekker kunnen ontspannen. Dan is het fijn om te weten dat het sport- en cultuuraanbod van Den Haag ongekend groot is.

Sport

Blijf jij tijdens je studie graag in goede conditie en hou je van de zilte zeelucht? Met 11 kilometer kust is Den Haag perfect voor alle strand- en zeesporten: van kiten in Kijkduin tot surfen in Scheveningen. Geen strandweer? In de Hofstad kun je zo’n beetje elke sport beoefenen, zelfs lacrosse en snowboarden. En als je graag met medestudenten sport, dan is de Haagse Studenten Roei Vereniging Pelargos misschien iets voor jou.

Sport jij op hoog nationaal of internationaal niveau? En wil je dat combineren met je master? Weet dan dat de Universiteit Leiden je persoonlijk begeleidt om al je talenten te ontwikkelen. Zo is er een studentendecaan voor topsporters en bieden we studenten met een topsportstatus extra studiefaciliteiten aan.

Beehive biedt uitgebreide sportmogelijkheden. Studenten en medewerkers kunnen groepslessen voor onder meer yoga en gladiator volgen en gebruik maken van een moderne fitnessruimte. Daar zijn losse gewichten om mee te trainen en er staat innovatieve, geheel te personaliseren apparatuur voor cardio- en krachttraining. Een persoonlijk eGym-account onthoudt de gekozen apparaatinstellingen en het trainingsniveau. Gevarieerde trainingsschema's en circuittraining zorgen voor snellere vooruitgang, wat de motivatie bevordert. Meer informatie over fitnessruimte The Buzz.

Meer informatie over Beehive Student Centre

Cultuur

Ben jij een cultuurliefhebber? Dan verwent Den Haag jou namelijk met een overvloed aan indrukwekkende kunst. Van de wereldberoemde werken van Rembrandt, Vermeer en Mondriaan in het Mauritshuis en het Kunstmuseum Den Haag tot het grootste schilderij van Nederland (Panorama Mesdag) en de hallucinerende creaties in het Escher museum.

Meer over uitgaan, festivals en andere activiteiten in de stad.

Theater aan het Spui, theater Diligentia, het Zuiderstrandtheater, de Koninklijke Schouwburg: Den Haag is een echte theaterstad. Hier spelen en dansen wereldberoemde gezelschappen de sterren van de hemel en kun je genieten van een avond toneel, muziek of opera.

Meer over uitgaan, festivals en andere activiteiten in de stad.

Met bekende bands als Kane, Di-rect, de Golden Earring en grote festivals als Parkpop is Den Haag dé popstad van Nederland. Bijna dagelijks vindt er een muzikaal evenement plaats. Toch springen er enkele uit, zoals Beatstad, Koninginnenach en The Hague Jazz. Tip: hou ook de agenda van poptempel het Paard van Troje in de gaten.

Meer over uitgaan, festivals en andere activiteiten in de stad.

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.