Universiteit Leiden

nl en

Deadlines voor aanmelden

Let op: Niet alle opleidingen hanteren dezelfde aanmelddeadlines; controleer dus altijd de beschrijving bij de desbetreffende opleiding voorde exacte deadline.

  • Als je een visum of verblijfsvergunning nodig hebt, is de aanmelddeadline  1 april 
  • Als je geen visum of verblijfsvergunning nodig hebt, is de aanmelddeadline  15 juni 
  • Als je een visum of verblijfsvergunning nodig hebt, is de aanmelddeadline 15 oktober 
  • Als je geen visum of verblijfsvergunning nodig hebt is de aanmelddeadline 1 december 

Let op: niet alle opleidingen hanteren dezelfde aanmeldingsdeadline. Controleer dus altijd de beschrijving van de betreffende masteropleiding voor de exacte deadline.

Mocht je huisvesting via het Leiden University Housing Office nodig hebben, dan gelden er andere deadlines. Ons advies: huisvesting via het Leiden University Housing Office kan niet worden gegarandeerd, dus meld je aan voor huisvesting en betaal de administratiekosten zo snel mogelijk. Deadlines voor het betalen van de administratiekosten zijn: 1 juni (start september) en 15 november (start februari). 

Meld je op tijd aan!

  • Mocht je een verzoek tot toelating moeten indienen, dan adviseren we je om een week voor de deadline te starten met je aanmelden in Studielink. Na deze eerste stap van je aanmelding in Studielink ontvang je binnen enkele dagen een mail met de login gegevens voor het online toelatingsportaal van Universiteit Leiden (uSis). Hou hier rekening mee en wacht niet tot het laatste moment.
  • Zorg ervoor dat jouw verzoek tot toelating compleet is voor de deadline. Als jouw verzoek incompleet is, kan je verzoek niet (meer) in behandeling worden genomen.
  • We adviseren je om je toelatingsverzoek zo vroeg mogelijk in te dienen. De Universiteit Leiden kan je namelijk nog een taaltoets of aanvullend examen opleggen, of vragen om aanvullende informatie om je toelatingsverzoek beter te kunnen beoordelen.
  • Als je op het laatste moment je toelatingsverzoek indient loop je het risico dat je andere deadlines mist, bijvoorbeeld voor huisvesting (indien van toepassing).
  • Toelatingsverzoeken die te laat zijn ingediend neemt de Universiteit Leiden slechts in zeer uitzonderlijke gevallen nog in behandeling.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden