Universiteit Leiden

nl en

Deadlines voor aanmelden

Nu je weet wat de toelatingsvoorwaarden zijn van jouw master is het tijd om de aanmeldingsdeadline te checken. Kijk daarom hieronder wat de aanmeldingsdeadline is als je met je master wilt starten in februari of september.

Als je geen visum, verblijfsvergunning of huisvesting via de Universiteit Leiden nodig hebt is de aanmeldingsdeadline 1 december.

Als je wel een visum, verblijfsvergunning of huisvesting via de Universiteit Leiden nodig hebt is de aanmeldingsdeadline 15 oktober. Let op! Dit geldt niet voor studenten met de Nederlandse nationaliteit.

Als je geen visum, verblijfsvergunning of huisvesting via de Universiteit Leiden nodig hebt is de aanmeldingsdeadline 15 juni.

Als je wel een visum, verblijfsvergunning of huisvesting via de Universiteit Leiden nodig hebt is de aanmeldingsdeadline 1 april. Let op! Dit geldt niet voor studenten met de Nederlandse nationaliteit.

Let op: niet alle opleidingen hanteren dezelfde aanmeldingsdeadline. Controleer dus altijd de beschrijving van de betreffende masteropleiding voor de exacte deadline.

Meld je op tijd aan!

  • Mocht je een verzoek tot toelating moeten indienen, dan adviseren we je om een week voor de deadline te starten met je aanmelden in Studielink. Na deze eerste stap van je aanmelding in Studielink ontvang je binnen enkele dagen een mail met de login gegevens voor het online toelatingsportaal van Universiteit Leiden (uSis). Hou hier rekening mee en wacht niet tot het laatste moment.
  • Zorg ervoor dat jouw verzoek tot toelating compleet is voor de deadline. Als jouw verzoek incompleet is, kan je verzoek niet (meer) in behandeling worden genomen.
  • We adviseren je om je toelatingsverzoek zo vroeg mogelijk in te dienen. De Universiteit Leiden kan je namelijk nog een taaltoets of aanvullend examen opleggen, of vragen om aanvullende informatie om je toelatingsverzoek beter te kunnen beoordelen.
  • Als je op het laatste moment je toelatingsverzoek indient loop je het risico dat je andere deadlines mist, bijvoorbeeld voor huisvesting (indien van toepassing).
  • Toelatingsverzoeken die te laat zijn ingediend neemt de Universiteit Leiden slechts in zeer uitzonderlijke gevallen nog in behandeling.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden