Anke Klein in AD: 'het is goed om in de klas over corona te praten'

'Kinderen spiegelen zich aan leeftijdsgenootjes. Dan krijgen ze een wij-gevoel, het idee dat ze er samen doorheen gaan,' zegt ontwikkelingspsycholoog Anke Klein in het Algemeen Dagblad. Lees meer over waarom die (verboden) knuffel zo belangrijk is voor kleine kinderen.

AD

Waarom die (verboden) knuffel zo belangrijk is voor kleine kinderen (15 juni)

Kijktip: Anke Klein over corona voor de Nationale Wetenschapsagenda (NWA)

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Kinderpsycholoog en orthopedagoog Anke Klein is expert op het gebied van angst bij kinderen, waarop ze cum laude promoveerde. Ze is universitair docent bij Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van de Universiteit Leiden en werkt van daaruit samen met onderzoekers over de hele wereld. ‘Als onderzoekers willen we in deze tijd heel graag iets voor kinderen doen.’ Klein vertelt over angst en zorgen van kinderen en ouders over het coronavirus in diverse media.

NOS Jeugdjournaal

'Praten over je gevoelens geeft een enorme verbinding. Je ontdekt dat je niet de enige bent die zich zorgen maakt. Dat voelt prettig en veilig en daarna kun je weer aan het werk,' moedigt Anke Klein de kinderen aan in het Jeugdjournaal.
Veel klassen praten eerst over hoe kinderen zich voelen (12 mei)

NWA Facebook corona vragenuur

Na de vragen van kinderen beantwoordt kinderpsycholoog Anke Klein samen met puberbreinexpert Eveline Crone de vragen van ouders op het Facebook corona vragenuur van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Terugluisteren loont voor ouders van grensverkennende pubers en kinderen met angstige gedachten.

Radio Aalsmeer

Anke vertelt over de meest gestelde vragen over corona (24 april)

Goedemorgen Nederland

Start 8e minuut (15 april)

Radio 5

Kinderen hebben ook veel corona vragen (15 april)

Nu.nl

Zo leg je het coronavirus gemakkelijk uit aan je kind(eren) (15 april)

Hart van Nederland

Anke Klein schuift aan als expert angst bij kinderen in de studio van Hart van Nederland (start 23.00).

Is er verschil tussen angst bij kinderen of volwassenen?
Wetenschappers houden speciaal spreekuur over coronavirus voor kinderen

NOS Jeugdjournaal

In de speciale corona-uitzending van het Jeugdjournaal vertelt kinderpsycholoog Anke Klein over angst bij kinderen voor het coronavirus en wat je kunt doen om je beter te voelen.Bekijk de twee videofragmenten met tips voor kinderen én ouders.
Wat moet je doen als je bang bent voor corona (5 april)

Video over corona speciaal voor kinderen

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

'Online is best veel goede informatie over corona voor volwassenen, maar nog weinig voor kinderen in Nederland,' signaleerde Anke Klein. Daarom heeft ze een animatievideo van haar collega's in Duitsland samen met Annelieke Hagen vertaald speciaal voor kinderen in Nederland. Het getekende filmpje biedt kinderen een luisterend oor en hulp voor structuur in de dag.

Deze animatievideo voor kinderen is ook geplaatst op: