Universiteit Leiden

nl en

Leids onderzoek naar corona-afval belandt in New York Times

Mondkapjes en plastic handschoenen moeten ons beschermen tegen corona, maar vormen een steeds groter probleem voor het milieu. In een special van de New York Times vertellen de Leidse bioloog Liselotte Rambonnet en alumnus Auke-Florian Hiemstra over hun onderzoek hiernaar, en de speciale website die ze opgezet hebben.

Op de website Covidlitter.com is meer te lezen over hun onderzoek naar dieren en corona-afval. Je kunt hier ook je eigen observaties delen, bijvoorbeeld van vogels die verstrikt raken in een mondkapje. Het corona-afval is zelfs terug te vinden in nesten, vertellen Rambonnet en Hiemstra in de New York Times: ‘Nowadays it would be difficult to find a coot nest in the canals of Amsterdam without a face mask.’

In de media

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.