Universiteit Leiden

nl en

Sandra van Dijk pleit voor multidisciplinaire aanpak coronavirus

Gezondheidspsycholoog Sandra van Dijk pleit voor een multidisciplinaire aanpak van het coronavirus in het tijdschrift Sociale Vraagstukken. Daarnaast spreekt zij in het NRC over een nieuwe groep kwetsbare mensen in het kielzog van Covid-19.

Tijdschrift Sociale Vraagstukken

Alleen een integrale afweging van een multidisciplinair team kan het coronavirus bedwingen zonder de maatschappij en economie te veel te schaden, betogen Sandra van Dijk en Marcel Canoy. Dat is niet hetzelfde als luisteren naar mensen die vanuit de zijlijn iets roepen.
Tijd voor multidisciplinair beleid (31 Oktober)

NRC

Bij eenzaamheid denken we te snel aan schrijnende, maar stereotiepe gevallen, schrijven Sandra van Dijk en Marcel Canoy. Corona maakt vroeg ingrijpen nog belangrijker.
Eenzaamheid bestrijd je in een vroeg stadium (7 oktober)

Hoe gaan mensen om met ernstige bedreigingen voor hun gezondheid? Daarop richt Sandra van Dijk zich met haar onderzoek. Haar onderzoeksprojecten richten zich op zelfmanagement voor patiënten met chronische nierziekte. In die projecten bouwen en evalueren de onderzoekers, samen met patiënten en collega's uit verschillende disciplines, nieuwe zorgsystemen. Die gepersonaliseerde systemen helpen mensen met hun ziekte om te gaan en een gezonde levensstijl aan te nemen.

Eerder in de media

Tijdschrift Sociale Vraagstukken 

In tijden van grote onzekerheid is het zoeken naar houvast. Ook wetenschappers weten vooral wat ze niet weten. We weten dat kwetsbare groepen disproportioneel hard getroffen worden, maar tasten in het duister of de schade tijdelijk is of permanent. Maar in al die onzekerheid is wel enige orde te scheppen met het schetsen van verschillende maatschappelijke scenario’s door Sandra van Dijk en Marcel Canoy.
Doomsday of de schade beperkt – De maatschappelijke gevolgen van Covid-19 in vier scenario’s (15 september)

Volkskrant opinie

Om de economie weerbaar te maken moeten we investeren in sociaal kapitaal. Deze investeringen zijn rendabel, want ze voorkomen dat kwetsbare burgers die het hardst geraakt worden door covid-19 langdurig aan de kant komen te staan, betogen Sandra van Dijk en Marcel Canoy.
In de goudkoorts van het WobkeWiebesfonds dreigen kwetsbare burgers al snel onder te sneeuwen (14 september)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.