Universiteit Leiden

nl en

Open Oproep: Hoe klinkt de stad in tijden van corona?

Hoe ervaar jij een stiller geworden stad? Amsterdam is normaliter bomvol geluid. Door de corona crisis is dat veranderd. Weinig tot geen mensen op straat, winkels gesloten, veel minder verkeer, nauwelijks overkomende vliegtuigen. Het geluidslandschap van de stad is totaal veranderd. Soundtrackcity, de organisatie achter Urban Sound Lab, doet daarom een stadsbrede oproep: Hoe klinkt de stad in tijden van corona?

Deel je geluidsimpressie met Soundtrackcity

Hoe ervaar jij de stiller geworden stad? Wat hoor je? We zijn benieuwd – want niet iedereen hoort hetzelfde. Deel een beschrijving van wat jij hoort in een mailtje aan info@urbansoundlab.nl. Je kunt het zo lang of kort maken als je wilt.

Soundtrackcity vraagt je om iets te schrijven over de effecten van het nieuwe geluidslandschap op je welbevinden, op je gezondheid, op je gemoed, op je sociale leven. Wat is er veranderd? Hoe voelt dat aan? Wat is prettig / onprettig? Welke geluiden mis ik? En: Hoe moet de stad klinken in de toekomst?

Respons en context van de oproep

Waarom doet Soundtrackcity deze oproep? Gelijk bij de aanvang van de crisis zagen ze bij Soundtrackcity in dat het waardevol is om materiaal te verzamelen dat deze ongewone tijd representeert. Ze hebben besloten niet alleen het actuele stadsgeluid te registreren door audio-opnames te maken maar ook en vooral de impressies te verzamelen die het acuut veranderde geluidslandschap heeft op de inwoners van Amsterdam. Deze oproep van Soundtrackcity is een aansporing om nú aandachtig te luisteren naar de stad en te kijken welke nieuwe inzichten dat ons oplevert. Inzichten die kunnen leiden tot het bouwen aan een meer rechtvaardige stad. Hoe meer mensen luisteren hoe beter, stuur de link naar deze oproep gerust door aan je vrienden en kennissen.

Wekelijks plaatsen ze in Urban Sound Lab een bloemlezing uit de binnengekomen inzendingen. Benieuwd naar al binnengekomen geluidsimpressies? Hier staat een selectie
Het Parool publiceerde vrijdag 1 mei een uitgebreid artikel over onze oproep met persoonlijke verhalen van deelnemers.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.