Effecten van de lockdown op kinderen met autisme

De plotselinge veranderingen door het coronavirus hebben verregaande gevolgen voor iedereen. De impact voor autistische kinderen en jongeren is mogelijk extra groot. Het Nederlands Autisme Register doet hier samen met onderzoekers van het Instituut Pedagogische Wetenschappen Rachel Plak en Hanna Swaab op dit moment onderzoek naar.

Geen kind met autisme is hetzelfde en daarom zullen de gevolgen van de coronapandemie verschillend uitpakken voor elk kind met autisme. Zo kan het zijn dat bepaalde maatregelen om corona te bestrijden negatieve effecten hebben op sommige kinderen met autisme, maar niet op andere.

Benieuwd naar dit onderzoek? Lees erover in het Autisme Magazine van de NVA

NVA Autismeweek rond 2 april: World Autism Awareness Day

Ieder jaar organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) rond 2 april, World Autism Awareness Day een Autismeweek. Wat is autisme? En hoe kan je mensen met autisme verder helpen?
27 maart - 4 april: NVA Autismeweek
2 april: World Autism Awareness Day

• Leerlingen met autisme kunnen zichzelf zijn;
  • Meer begrip van autisme en de diversiteit binnen de groep;
  • Elke dag is autism awareness day.