Universiteit Leiden

nl en

Saniye Çelik in externe onderzoekscommissie rondom diversiteit en etnisch profileren bij de politie

Op verzoek van de politiechefs van de eenheden Amsterdam en Oost-Nederland komt er een onafhankelijk onderzoek naar de aanhouding van een Amsterdamse agent op het politiebureau in Enschede. CPL opleider (Centre for Professional Learning) Saniye Çelik maakt deel uit van de onderzoekscommissie.

De onderzoekscommissie, onder leiding van mevrouw Magda Berndsen, is gevraagd een onafhankelijk onderzoek te doen naar de gebeurtenissen, die volgden op de aanhouding van een Amsterdamse agent door een collega op het politiebureau in Enschede in mei 2016. Deze aanhouding heeft geleid tot een langlopend conflict en een pijnlijk proces voor zowel voor de betrokken medewerkers als voor de organisatie.

,,Omdat wij het als politie belangrijk vinden om te leren, is een onafhankelijke externe commissie gevraagd een objectief en compleet oordeel te vellen over de gebeurtenissen die volgden op de aanhouding zoals genoemd en om aanbevelingen te doen voor de toekomst”, zegt de politie.

De politie hoopt het onderzoek in het najaar afgerond te hebben.

Lees hier het volledige persbericht van de politie.

Diversiteit staat steeds vaker hoog op de agenda van publieke organisaties. Zij willen graag diversiteit en inclusiviteit bevorderen, maar in de praktijk blijkt dat een moeizaam karwei te zijn. Hoe bereid je mensen voor op de veranderende samenleving? Hoe stimuleer je een inclusieve cultuur in de organisatie? En hoe houd je deze in stand?

Meer informatie hierover? Schrijf je in voor de leergang Diversiteit & Inclusie die van start gaat op 25 juni of 15 oktober. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.