Universiteit Leiden

nl en

Arco Timmermans

Bijzonder Hoogleraar Public Affairs

Naam
Prof.dr. A. Timmermans
Telefoon
+31 70 800 9420
E-mail
a.timmermans@fgga.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-2451-6688

Het onderzoek van prof. dr. Arco Timmermans richt zich op de dynamiek van de publieke en politieke agenda en de rol van allerlei typen organisaties en groepen die hun belangen behartigen en daarbij coalities sluiten om sterker te staan. Bij dit onderzoek en onderwijs op het gebied van public affairs draait het ook om het bevorderen van de dialoog tussen wetenschap en praktijk, door masterclasses, gastoptredens en commentaar op de actualiteit.

Meer informatie over Arco Timmermans

Nieuws

Prof. dr. Arco Timmermans is Bijzonder Hoogleraar Public Affairs bij het Instituut Bestuurskunde van de Faculteit Governance and Global Affairs te Den Haag. Hij promoveerde aan het European University Institute in Florence (Italië) binnen de sociale en politieke wetenschappen. Hij was werkzaam bij de TU Delft en de Universiteit Twente en tot 2014 was hij onderzoeksdirecteur van het Montesquieu Instituut in Den Haag. Zijn onderwijs gaat over public affairs, de politiek van belangenbehartiging in Nederland en Europa en de adviserende rollen van wetenschappers in het beleidsproces. Het onderzoek van Arco Timmermans richt zich op de dynamiek van de publieke en politieke agenda, belangenbehartiging door allerlei typen organisaties en groepen en de ‘ontvangende’ rol van overheidsorganisaties in het lobbyproces. Bij dit onderzoek en onderwijs op het gebied van public affairs draait het ook om het bevorderen van de dialoog tussen wetenschap en praktijk, door masterclasses, gastoptredens en commentaar op de actualiteit.

De Bijzondere Leerstoel Public Affairs die hij sinds 2013 bekleedt, wordt voor een dag in de week gefinancierd door de Beroepsvereniging voor Public Affairs.

Bijzonder Hoogleraar Public Affairs

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Bestuurskunde

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.112

Contact

Bijzonder Hoogleraar Public Affairs

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Bestuurskunde

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.112

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.