Universiteit Leiden

nl en

Arco Timmermans

Universitair hoofddocent

Naam
Prof.dr. A. Timmermans
Telefoon
+31 70 800 9500
E-mail
a.timmermans@fgga.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-2451-6688

Het onderzoek van prof. dr. Arco Timmermans richt zich op de dynamiek van de publieke en politieke agenda en de rol van allerlei typen organisaties en groepen die hun belangen behartigen en daarbij coalities sluiten om sterker te staan. Bij dit onderzoek en onderwijs op het gebied van public affairs draait het ook om het bevorderen van de dialoog tussen wetenschap en praktijk, door masterclasses, gastoptredens en commentaar op de actualiteit.

Meer informatie over Arco Timmermans

Nieuws

Prof. dr. Arco Timmermans is Bijzonder Hoogleraar Public Affairs bij het Instituut Bestuurskunde van de Faculteit Governance and Global Affairs te Den Haag. Hij promoveerde aan het European University Institute in Florence (Italië) binnen de sociale en politieke wetenschappen. Hij was werkzaam bij de TU Delft en de Universiteit Twente en tot 2014 was hij onderzoeksdirecteur van het Montesquieu Instituut in Den Haag. Zijn onderwijs gaat over public affairs, de politiek van belangenbehartiging in Nederland en Europa en de adviserende rollen van wetenschappers in het beleidsproces. Het onderzoek van Arco Timmermans richt zich op de dynamiek van de publieke en politieke agenda, belangenbehartiging door allerlei typen organisaties en groepen en de ‘ontvangende’ rol van overheidsorganisaties in het lobbyproces. Bij dit onderzoek en onderwijs op het gebied van public affairs draait het ook om het bevorderen van de dialoog tussen wetenschap en praktijk, door masterclasses, gastoptredens en commentaar op de actualiteit.

Arco Timmermans bekleedt sinds september 2013 de Bijzondere Leerstoel Public Affairs. Deze leerstoel is ingesteld door de Stichting Leerstoel Public Affairs en wordt voor 0,15 fte door deze stichting gefinancierd. De bijdragende sponsors aan deze stichting zijn de Beroepsvereniging voor Public Affairs, Dröge & Van Drimmelen, Achmea en Trouble in Paradise.

Universitair hoofddocent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Bestuurskunde

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.112

Contact

  • The Good Lobby The Good Lobby Profs
  • International Public Policy Association Lid College
  • BNR Nieuwsradio Lid Lobbypanel in BNR-radioprogramma Zaken Doen
  • Willem I Kring Gezelschap van professionals in public affairs uit de corporate sfeer
  • BVPA - Beroepsvereniging voor Public Affairs Lid als bijzonder hoogleraar
  • Niet van toepassing Co-redacteur boekenreeks Comparative Studies of Political Agendas, PalgraveMacmillan
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.