Universiteit Leiden

nl en

Arco Timmermans samen met oud-student in VM Magazine over Public Affairs

Bijzonder Hoogleraar Public Affairs Arco Timmermans werd samen met Martijn Vonk geïnterviewd over hun vakgebied Public Affairs voor de rubriek 'Junior Meets Senior'.

Bijzonder Hoogleraar Public Affairs Arco Timmermans gaf een aantal jaar geleden colleges aan Martijn Vonk, die destijds bestuurskunde studeerde aan de Universiteit Leiden. Vonk werkt nu bij Transport en Logistiek Nederland en coördineert de lobby binnen de organisatie. Samen bespraken zij o.a. de lobbyparagraaf en de veranderingen binnen het vak in de afgelopen maanden. Eén van de effecten van de coronacrisis is de versnelde digitalisering. Vonk verwacht dat deze deels zal blijven omdat het gemakkelijk en snel werkt. Timmermans ziet dat de digitalisering binnen PA zich ook ontwikkelt in algoritmen, data en analytics.

'Junior' en 'Senior' blikken ook even terug op Vonk's tijd in de collegebanken bij Timmermans. Vonk: "Wat meer aandacht had kunnen krijgen, is de dynamiek in je eigen organisatie en je eigen achterban. Dat is meer dan interne PA." Timmermans: "Dat punt zie ik, responsiviteit naar je achterban. We zien nu regelmatig dat belangen-organisaties stevig worden uitgedaagd door hun eigen achterban. Ik voorzie dat dit met name in de zorg nog meer gaat gebeuren. Ik leer ook graag van gesprekken met professionals. Die geven mij inzicht en ideeën, helpen om relevante vragen te stellen en onderzoek en onderwijs te ontwikkelen. Bij mijn leerstoel hoort een sterke relatie met de praktijk. Kom je een keer gastcollege geven?"

Lees hier het hele artikel in VM Magazine

Arco Timmermans is Bijzonder Hoogleraar Public Affairs bij het Instituut Bestuurskunde van de Faculteit Governance and Global Affairs te Den Haag. Zijn onderwijs gaat over beleidsprocessen en de politiek van belangenbehartiging in Nederland en Europa, onder andere in de masterspecialisatie Public Affairs. Het onderzoek van Arco Timmermans richt zich op de dynamiek van de publieke en politieke agenda en de rol van allerlei typen organisaties en groepen die hun belangen behartigen en daarbij coalities sluiten om sterker te staan. Bij dit onderzoek en onderwijs op het gebied van Public Affairs draait het ook om het bevorderen van de dialoog tussen wetenschap en praktijk, door masterclasses, gastoptredens en commentaar op de actualiteit.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.