Universiteit Leiden

nl en

Arco Timmermans op NPO Radio 1 over toenemende protesten in Nederland

Arco Timmermans, bijzonder hoogleraar Public Affairs, bespreekt de huidige protesten in Nederland en of dit een nieuw fenomeen is.

Na de klimaat-, boeren- en bouwprotesten deze maand oktober, volgen in november ook ontevreden leraren en ziekenhuispersoneel. Arco Timmermans bespreekt op 21 oktober het verleden van protesten in Nederland. Hij zegt dat protesten van alle tijden zijn, maar dat ze zijn toegenomen in aantallen in de laatste jaren. De protesten zijn ook meer gebaseerd op concurrentie om aandacht en geld. Dit zijn de veranderingen in de protesten waar Arco Timmermans naar refereert in de uitzending. 

Luister hier het volledige fragment

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.