Universiteit Leiden

nl en

Waarom de tabaks- en alcoholindustrie alleen samen lobbyen

Zijn tabak- en alcoholproducenten samen sterk of beter alleen wat betreft lobbystrategieën? Arco Timmermans, Bijzonder Hoogleraar Public Affairs bij het Instituut Bestuurskunde, praat erover bij de podcast Haagse Invloeden.

Arco Timmermans vertelt in de podcast waarom hij enthousiast is over het onderzoek wat is gedaan over de lobbystrategie in de tabak- en alcoholindustrie. 'Het is een actueel onderwerp, dat veel aandacht krijgt in de media. Daarnaast is het nog een beetje schuchter op de politieke agenda,' aldus Timmermans. 

Daarnaast vertelt Timmermans dat 'de tabaksindustrie een van de weinige sectoren is waarin je kunt spreken van lobbyregels, want die zijn er amper in Nederland. Dus je zou kunnen zeggen dat de tabaksindustrie probeert mee te liften op de bagagedrager van de alcoholindustrie; om mee te doen en binnen te komen en om belangen te behartigen.'

Luister hier de hele podcast.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.