Universiteit Leiden

nl en

Is het ministerschap slecht voor je cv?

Is het een verstandige of onverstandige beslissing om minister te worden voor je loopbaan? Arco Timmermans, Universitair hoofddocent bij het Instituut Bestuurskunde, vertelt bij EenVandaag over de invloed van ministerschap op je carrière.

Volgens Rendert Algra, van het adviesbureau LoopbaanNaPolitiek, zou het ministerschap een negatieve impact kunnen hebben op je carrière. Het bedrijfsleven zou zogenaamd geen idee hebben van wat een minister allemaal heeft uitgevoerd tijdens de bewindsperiode. Arco Timmermans legt uit dat het anders zit: 'Hoe langer minister, hoe ongunstiger dat is want dan ben je langer van de maatschappij weg, maar eerder blijkt het tegendeel: een lange politieke carrière, zeker in een bewindspersonenfunctie, geeft juist zoveel ingangen en contacten.' 

Volgens Timmermans kunnen bedrijven het zich niet veroorloven om deze ex-bewindspersonen af te doen alsof ze van de maatschappij verstoten zijn geweest. Zo'n persoon biedt, vooral vanuit het bedrijfsleven perspectief, veel mogelijkheden.

Luister het hele fragment op de website van NPO Radio 1. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.