Universiteit Leiden

nl en

Wijnhaven

Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Telefoon
070 800 9500 of 071 527 8200
Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8:00 - 0:00 uur

Zaterdag en zondag: 10:00 - 23:00 uur

Een kwartier voor sluitingstijd worden studenten en medewerkers verzocht het pand te verlaten. Het gebouw gaat op weekdagen om 0:00 uur dicht, in het weekend om 23:00 uur.

Gevestigd in dit gebouw

2017

1 januari | Nieuwsjaarsdag
14 april | Goede Vrijdag - studieplekken zijn geopend, werkplekken zijn gesloten
16 + 17 april | Pasen
27 april | Koningsdag
5 mei | Bevrijdingsdag
25 + 26 mei | Hemelvaart
4 + 5 juni | Pinksteren
25 + 26 december | Kerstmis
27 t/m 29 december | verplichte sluitingsdagen

Met Wijnhaven is de Universiteit Leiden een imposant onderkomen rijker in het hart van de binnenstad. Hier krijgen zo’n 3.500 studenten onderwijs en is er ruimte genoeg om zelf te studeren, met elkaar te overleggen en samen te werken. Voor de Haagse faculteit Governance and Global Affairs is Wijnhaven de uitvalsbasis, maar ook onderzoekers en docenten van alle andere zes faculteiten gaan hier activiteiten ontplooien. Daarnaast is de TU Delft vertegenwoordigd op de 5e verdieping en er is een high tech studio gebouwd voor Massive Open Online Courses (MOOCs).

Classrooms en stilteplekken

Wijnhaven beslaat bijna 14 duizend vierkante meter aan onderwijs- en onderzoekfaciliteiten en biedt onder meer 630 studieplekken, 280 stilte-werkplekken, 140 studieplekken met computer, een bibliotheek, een informatiebalie, een plek voor studieverenigingen en werkruimtes voor zo’n 250 stafleden van de universiteit. Er zijn vijf (kleinere en grote) collegezalen en 21 kleinere classrooms met flexibele wanden. Op de eerste verdieping is het Future Lab van het Centre for Innovation. In de hal loop je direct tegen de coffee corner aan en op de eerste verdieping is behalve een koffiebar ook een restaurant.

De campus Den Haag bestaat uit drie gebouwen in het bestuurlijke hart van de stad. De studenten, onderzoekers en medewerkers van de Universiteit Leiden hebben hier een plek die hen direct verbindt met Haagse thema’s zoals bestuur en veiligheid. Zou u een bijeenkomst op de campus willen organiseren?

De Universiteit Leiden stelt haar deuren open voor educatieve, inspirerende en maatschappelijk betrokken evenementen die een directe aansluiting hebben bij het onderwijs en onderzoek op de campus Den Haag. Het Wijnhaven gebouw leent zich met zijn verschillende auditoria, collegezalen en ‘Spanish Steps’ voor allerlei evenementen: van presentaties en workshops tot congressen en seminars.

Zalen

Voor een indruk van de beschikbare zalen en faciliteiten is er een online presentatie beschikbaar

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden om van deze locatie gebruik te maken, neem dan contact op met Roomsha Bansie, onze Coördinator Externe Relaties via email (events@cdh.leidenuniv.nl), of telefoon (070 - 800 9070).