Universiteit Leiden

nl en

Arco Timmermans bij BNR Nieuwsradio over de dreigende Europese staking bij Ryanair

Het cabinepersoneel van Ryanair dreigt met een Europabrede zomerstaking. Op BNR Nieuwsradio wordt gesproken over de situatie wat betreft de luchtvaartmaatschappij met Arco Timmermans, Bijzonder Hoogleraar Public Affairs.

De dreigende staking is een gevolg van de vastgelopen onderhandelingen over de CAO voor het personeel in Spanje. Ryanair heeft de onderhandelingstafel verlaten. Timmermans zegt hierover: ‘Ik denk dat de directie van Ryanair zichzelf heel erg in de tang aan het werken is, want als je vakbonden tegen je in het harnas jaagt en die gaan escaleren door stakingen af te roepen in deze komende zomer, nou kom dan maar eens terug…’ Zijn advies is dan ook: ‘Keer terug naar de onderhandelingstafel en toon wat meer begrip voor de eisen, want het zijn geen onredelijke eisen.’

Beluister het fragment hier terug

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.