Universiteit Leiden

nl en

Hoe intimiderende acties kunnen leiden tot succes

Arco Timmermans, Universitair hoofddocent bij het Instituut Bestuurskunde, bespreekt bij BNR hoe de boerenprotesten in Duitsland, die erg lijken op de protesten in Nederland, kunnen leiden tot succes.

In Duitsland protesteren de boeren massaal. Zij hebben als voorbeeld over de grens kunnen kijken hoe je confronterende acties kunt organiseren. De manier waarop Duitse boeren actie voeren heeft iets intimiderends en dat lijkt volgens Arco Timmermans tot succes te leiden. 

Volgens Timmermans werkt dit twee kanten op. Aan de ene kant zitten besturen van traditionele belangenorganisaties in een 'eigen bubbel en is het traditionele overlegmodel heel sleets'. Aan de andere kant zien leden van die traditionele belangenorganisaties voorbeelden van dat activisme lonend kan zijn en richten zij vervolgens hun eigen belangenvereniging op. 

Luister het hele stuk op Youtube

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.