Universiteit Leiden

nl en

Arco Timmermans lanceert boek 'Public Affairs in Maatschappelijk Perspectief'

Arco Timmermans, Bijzonder Hoogleraar Public Affairs aan het Instituut Bestuurskunde in Den Haag, lanceerde op donderdag 29 augustus onder grote belangstelling het boek 'Public Affairs in Maatschappelijk Perspectief'.

Het vakgebied van Public affairs groeit in omvang. De publieke aandacht neemt eveneens toe. Belangenbehartiging richt zich steeds minder op de politiek en steeds vaker op stakeholders in de maatschappij. Issues in de samenleving worden met de dag belangrijker en bepalen dan ook in toenemende mate de strategie van public affairs.

Deze ontwikkelingen vonden slechts zelden hun weg in de vakliteratuur. Er zijn inmiddels al aardig wat boeken over public affairs gepubliceerd – ook in Nederland. Veel van die boeken hebben een aanzienlijk ‘how-to’ en ‘hands-on’ karakter. Die hebben veelal hun nut bewezen, maar het vakgebied is toe aan een nieuwe kwalitatieve sprong.

Public affairs in maatschappelijk perspectief rekent af met deze traditionele benadering en stelt daarbij de ‘reflectieve professional’ centraal. Dat is – kort gezegd – iemand die op basis van praktijkgerichte theorie een handelingsontwerp maakt, dat uitvoert, toetst en evalueert in de beroepspraktijk.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.