Universiteit Leiden

nl en

Waarom Haagse lobbyisten overuren moeten draaien door de verkiezingen

De lobbywereld is ondanks de vakantie heel druk, maar waarom? Arco Timmermans, Bijzonder Hoogleraar Public Affairs bij het Instituut Bestuurskunde, praat over de aankomende verkiezingen bij NPO Radio 1.

Arco Timmermans vertelt: 'Deze periode is heel belangrijk, want ik denk dat we de meest onzekere periode ingaan die we ooit hebben meegemaakt in aanloop naar de verkiezingen.' Volgens Timmermans  zijn veel adviseurs druk aangezien zij organisaties moeten begeleiden en helpen hun weg te vinden in deze onzekere tijden. 

Verder vertelt Timmermans dat iedereen nu wil lobbyen om invloed te kunnen hebben op de agenda van het komende kabinet. 'Dat zijn bedrijven, brancheorganisaties, maar ook heel veel publieke organisaties', aldus Timmermans. Er is echter ook kritiek op het Nederlandse lobbyen vanuit Europa. 'Ik denk dat we allemaal geholpen zijn met meer transparantie op het lobbyspel. We moeten er erg op letten dan we in Nederland geen scheefgroei gaan krijgen van wie zijn belangen goed naar voren kan brengen en wie bijvoorbeeld niet die middelen heeft', vertelt Timmermans. 

Luister het hele gesprek met Arco Timmermans op de website van NPO Radio 1. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.