Universiteit Leiden

nl en

Instituut Bestuurskunde

Het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden is één van de grootste en oudste instituten voor academisch onderzoek en onderwijs op het gebied van Bestuurskunde in Nederland en is gevestigd in Den Haag. Het instituut combineert een wereldwijd goede academische reputatie met een centrale positie voor internationale, nationale, regionale en lokale overheidsinstellingen in Den Haag.

Het onderzoeksprogramma van het instituut concentreert zich op de analyse van politics and administration of institutional change. De vijf leerstoelgroepen European Governance, International Governance, Public Sector Management, Comparative Public Sector Reform en Public Affairs & Public Policy brengen onderzoekers met een gezamenlijk profiel samen.

Het Instituut Bestuurskunde biedt een Nederlandstalige opleiding Bachelor Bestuurskunde aan met de specialisaties Beleid, Bestuur en Organisatie, Digitalisering, Data en Governance en Economie, Bestuur en Management.

Daarnaast verzorgt het instituut de Nederlandstalige masteropleiding Management van de Publieke Sector en het Engelstalige masterprogramma Public Administration.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.