Universiteit Leiden

nl en

Arco Timmermans over komst International Alert naar Den Haag

De vredesorganisatie International Alert heeft zich in Den Haag gevestigd. Bijzonder hoogleraar Public Affairs Arco Timmermans begrijpt wel waarom de organisatie voor deze stad heeft gekozen. Het BNR Nieuwsradio programma De Ochtenspits vroeg hem naar zijn uitleg.

International Alert is een NGO die zich inzet voor het samenbrengen van mensen in conflictgebieden om aan vrede te werken. Op 6 november 2018 hebben zij hun Europese hoofdkwartier in Den Haag gelanceerd. 'Voor Den Haag is het slim als de stad meer profiel krijgt in Europa,' aldus Timmermans. 'Als er meer NGO's naar Den Haag komen die iets met Europa te maken hebben, en dat heeft veel met subsidies te maken, dan is dat voor de stad een hele goede zaak'. 

Den Haag wordt ook wel de internationale stad van vrede en recht genoemd. Met het oog op de Brexit, zijn andere NGO's al in Den Haag neergestreken.

Beluister het fragment van De Ochtendspits.

Foto

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.