Universiteit Leiden

nl en

Arco Timmermans bij KRO NCRV over alcohol in de winkelstraat

Arco Timmermans spreekt in Pointer van KRO NCRV over het feit dat alcohol in winkelstraten steeds normaler wordt, en hoe het verklaard kan worden waarom het kabinet in het regeerakkoord heeft opgenomen dat alcohol op meer plaatsen verkocht en geschonken mag worden.

In het Nationaal Preventieakkoord staat dat alcohol minder normaal moet worden, en toch wordt alcohol in de winkelstraat steeds normaler. Het voorstel van blurring, wat het mogelijk maakt om op meer plekken alcohol te verkopen en te schenken, is opgenomen in het regeerakkoord. Dit voorstel gaat in tegen de geest van het Preventieakkoord. 'Dat wijst maar op één ding, dat het onder de radar in het regeerakkoord is beland', aldus Timmermans. 

Vanuit een gezondheidsperspectief vindt Timmermans het onbegrijpelijk dat dit een voorstel is dat in het regeerakkoord staat. Volgens Timmermans is het belangrijk om te kijken naar de spelers die hier aan hebben bijgedragen om de logica hierachter te begrijpen. 

Bekijk het hele fragment hier.

Het onderzoek van prof. dr. Arco Timmermans richt zich op de dynamiek van de publieke en politieke agenda en de rol van allerlei typen organisaties en groepen die hun belangen behartigen en daarbij coalities sluiten om sterker te staan. Bij dit onderzoek en onderwijs op het gebied van public affairs draait het ook om het bevorderen van de dialoog tussen wetenschap en praktijk, door masterclasses, gastoptredens en commentaar op de actualiteit.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.